Coronavirus nedeniyle yaşamını yitiren sağlık emekçileri Dicle Nehri’ne bırakılan karanfillerle anıldı

Coronavirus nedeniyle yaşamını yitiren sağlık emekçileri Dicle Nehri’ne bırakılan karanfillerle anıldı
Diyarbakır Sağlık Platformu, 14 Mart Tıp Haftası dolayısıyla Coronavirus salgını nedeniyle yaşamını yitiren sağlık emekçilerini Dicle Nehri sularına bıraktıkları karanfillerle andı.

Diyarbakır Sağlık Platformu, 14 Mart Tıp Haftası kapsamında Coronavirus ,salgını nedeniyle yitirdikleri meslektaşları için anma etkinliği düzenledi. Sur ilçesinde bulunan Ongözlü Köprü'de bir araya gelen sağlık emekçileri, bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Sağlık emekçileri, daha sonra Dicle Nehri'nin sularına karanfil bıraktı.

Etkinlikte konuşan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyesi Halis Yerlikaya, pandemi sürecinde sağlıkçıların birçok sorunla karşı karşıya kaldıklarını, özülük haklarıyla ilgili ciddi sorunların olduğuna dikkat çekti. Sağlık çalışanlarının pandemiye karşı canları pahasına mücadele etiğini ve daha yıkıcı sonuçların önüne geçtiğini ifade eden Yerlikaya, "Sağlık emekçileri bir yılıdır süregelen pandemi sürecinde canları pahasına pandemiye karşı mücadele ettiler. Toplumun sağlığı noktasından sevdiklerinden uzakta canlarını yitirirken, aynı zamanda pandeminin daha yıkıcı sonuçlar doğrulmasının önüne geçtiler. Bu 14 Mart'ta sağlık sorunuyla karşı karşıyayız, özülük haklarımız ile ilgili ciddi sorunlar var, ciddi şiddet sorunu var" diye konuştu.

ŞİDDETTEN ARINDIRILMIŞ ALAN 

Pandeminin bilimsel verilere dayanarak yönetilmesini isteyen Yerlikaya, "Pandemi biz sağlık örgütleri olarak şiddetten arındırmış bir sağlık alanı istiyoruz. Pandeminin bilimsel bir verilere uygun şekilde yönetilmesini talep ediyoruz. Çünkü yönetilemeyen pandemi nedeniyle çok fazla canımızı yitirdik. Hem bölgemizde hem Türkiye'de 387 sağlık çalışanımızı yitirdik, yitirilmeyebilirdik, bu kadar yurttaşımızı yitirmeyebilirdik. Eğer pandemi bilimsel verilere uygun olarak yönetilseydi, sağlık emek meslek örgütlerin talepleri dikkate alınmış olsaydı, bu kadar yurttaşımızı, bu kadar sağlık çalışanımızı yitirmezdik" ifadelerini kullandı. (MA)

Öne Çıkanlar