'Coronovirus ile mücadelede Uşak tarhanasının rolü büyük'

'Coronovirus ile mücadelede Uşak tarhanasının rolü büyük'
AKP Uşak milletvekili İsmail Güneş, seçim bölgesinin 'düşük riskli iller' arasında bulunduğunu hatırlattı, gazetecilere tarhana çorbası ikram etti.

Bölge illeri ile birlikte Coronovirus haritasında düşük riskli iller arasında yer alan Uşak'ın performansı ile ilgili AKP milletvekilinden ilginç bir değerlendirme geldi.

AKP Uşak Milletvekili İsmail Güneş, "Coronovirus ile mücadelede, belki bilimsel olarak ispatı zor olan ama çocukluğumuzdan bu yana şifa kaynağı olduğuna inandığımız Uşak tarhanasının da büyük rolünün olduğunu düşünmekteyiz" dedi.

AA'nın haberine göre İsmail Güneş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Sağlık Bakanlığı'nın  risk haritasını ele aldı. 

Seçim bölgesi Uşak'ta bugüne kadar 25 bin 707 vakanın görüldüğünü, 660 kişinin öldüğünü hatırlatan Güneş, şöyle konuştu: "Hemşehrilerimiz yaşanan kayıplar karşısında durumun vahametini anladılar ve önceden devlet için taktıkları maskeyi artık kendileri için takmaya başladılar. Şu an günlük vaka sayımız 5, yoğun bakımda yatan hasta sayımız ise 2'ye düşmüştür. Maske, mesafe ve temizlik kuralları çok önemli. Tüm bu önlemlerin yanında, Coronovirus ile mücadelede, belki bilimsel olarak ispatı zor olan ama çocukluğumuzdan bu yana şifa kaynağı olduğuna inandığımız Uşak tarhanasının da büyük rolünün olduğunu düşünmekteyiz." İsmail Güneş daha sonra gazetecilere tarhana çorbası ikram etti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar