Covid-19'a neden olan virüsün yeni genetik analizi yapıldı: Geçen yıla göre daha hızlı yayılıyor

Covid-19'a neden olan virüsün yeni genetik analizi yapıldı: Geçen yıla göre daha hızlı yayılıyor
Analize göre, geçen yılın sonunda hastalığın çok hızlı yayıldığı tespit edildi. Hızlı yayılmasına rağmen kolay bulaşmasına dair bir kanıt bulunamadı.

Dünya genelinde 7 bin 600 koronavirüs hastasının katıldığı bir araştırma sonucunda, Covid-19'a neden olan virüsün yeni bir genetik analizi daha ortaya çıktı. İngiltere'deki bilim insanları tarafından yapılan analizde virüsün mutasyon evreleri incelendi. Bilim insanları virüsün daha kolay bulaştığına veya ciddi hastalığa neden olma olasılığına dair bir kanıt bulamazken, çok çabuk yayılmasını endişe verici buldu.

"HIZLI BULAŞIYOR AMA NEDENİNİ BİLEMİYORUZ"

University College London Genetics Enstitüsü’nden genetik araştırmacısı Francois Balloux ve meslektaşları, dünyanın dört bir yanındaki bilim insanlarının veri paylaşmak için kullandıkları dev bir küresel veri tabanından aldıkları bilgileri inceledi. Farklı zamanlarda ve farklı yerlerden alınan örneklere bakıldı ve virüsün ilk olarak geçen yılın sonunda insanlara bulaşmaya başladığı belirlendi. Koronavirüsün hızlı yayılmasına rağmen kolay bulaştığına dair bir kanıt bulunamadığı belirlendi. (DHA)

Öne Çıkanlar