Covid-19 vaka sayıları hızla artıyor | Uzmanlar: Maske zorunluluğu getirilmeli

Covid-19 vaka sayıları hızla artıyor | Uzmanlar: Maske zorunluluğu getirilmeli
Vaka sayıların artmasıyla birlikte uzmanlar uyardı, ‘Kışı çok sert geçirmemek için önlemlerin şimdiden alınması gerek’ dedi.

Covid-19 vakalarının artışı ve yeni anımsatma dozuyla yeniden aşılama başladı. Ancak Sağlık Bakanlığı, aşılamaya ilişkin ilişkin herhangi bir veri paylaşmıyor. Ankara Tabip Odası Başkanı Baytemür, "Vakalar ve ölümler katlanmış durumda. Bu dalga büyüyecek. Hâlâ önlem alınmadı. Sağlık Bakanlığı’nda bu boş vermişlik olunca tedbirsizlik topluma daha büyük yansıyor" dedi.

AHEF Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Taner Balbay da "Önlemler tekrar uygulanmalı, kapalı alanlara, özellikle toplu ulaşıma maske zorunluluğu getirilmeli" ifadelerini kullandı.

‘TEDBİRSİZLİK TOPLUMA DAHA BÜYÜK YANSIYOR’

Cumhuriyet’te yer alan habere göre Ankara Tabip Odası Başkanı Dr. Muharrem Baytemür, siyasetin salgını önemsemediğine dikkat çekerek "Bakanlık yurttaşı aşıya yönlendirecek bir tutum izlemedi. Vakalar ve ölümler katlanmış durumda. Bu dalga büyüyecek. Ancak henüz bir önlem alınmadı. Vakalar binin altına düşünce maskeyi attık ama vakalar artınca neden takılmıyor? Sağlık Bakanlığı’nda bu boş vermişlik olunca tedbirsizlik topluma daha büyük yansıyor" dedi.

‘TEST OLANLARIN YARISI POZİTİF ÇIKIYOR’

AHEF Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Taner Balbay ise aile sağlığı merkezlerine aşı için gelen yurttaş sayısında artış olduğunu belirterek "Ağustos’ta aşı merkezlerinde yığılmalar olabilir" uyarısında bulundu. Balbay, son günlerde çok sayıda kişinin test için hastanelere gönderildiğine dikkat çekerek "Test olanların yarısı pozitif çıkıyor. Çoğu kişi nezle olduğunu sanıyor; Covid-19 olduklarının farkında değiller" dedi.

‘ÖNLEMLER TEKRAR UYGULANMALI’

Anımsatma dozunun teşvik edilmesi ve önlemlere vurgu yapan Balbay, "Özellikle kronik hastalığı olanlar aşı olmalı. Maske zorunluluğu gibi önlemler de kalktığı için vakalar arttı. Önlemler tekrar uygulanmalı, kapalı alanlara, özellikle toplu ulaşıma maske zorunluluğu getirilmeli. Kışı çok sert geçirmemek için önlemlerin şimdiden alınması gerek" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar