'Covid pozitif çıkanların kaçı hastalığını gizliyor?'

'Covid pozitif çıkanların kaçı hastalığını gizliyor?'
'Filyasyon ekipleri yabancı uyruklular ya da turistler için ne kadar sıkı takip yapıyor düşünmeden edemedim doğrusu...'

Habertürk yazarı Kübra Par, Coronavirus testinde pozitif çıkan hastaların rahatsızlıklarını gizlediğine dikakat çekti. "Toplumun çok ciddi bir bölümü hastalığını kasten gizliyor ve bu yüzden salgınla baş edemiyoruz. " diyen Par, bazı illerde uygulanan ve Coronavirus hastalarına takılan GPS cihazının ülke geneline yayılmasını önerdi.

Par'ın Habertürk'te "Covid pozitif çıkanların kaçı hastalığını gizliyor?" başlığıyla yayımlanan bugünkü yazısının ilgili kısmı şöyle:

Dün farklı sebeplerle iki doktora gittim, ikisinin de korona salgını konusunda anlattıkları inanılmaz çarpıcıydı.

Kulak burun boğaz doktorum covid şüpheli yabancı uyruklu bir hastayı muayene ederken yaşadığı eziyeti anlattı. 20’li yaşlarında genç bir kadın İstanbul’un göbeğindeki bir hastaneye gidiyor. Maskesi olmadan, ateşini ölçtürmeden, elini kolunu sallayarak KBB katına çıkıyor. Doktorun odasına giriyor ve kulak ağrısı çektiğini, bir haftadır koku almadığını, boğaz ağrısı olduğunu söylüyor. Doktor muayene sırasında "Yakınında covid pozitif olan biri var mı?" diye soruyor ve öğreniyor ki kızın erkek arkadaşı pozitif! Hemen korona testi yaptırması gerektiğini söylüyor, personeli mesafeyi korumaları için uyarıyor fakat genç kadın test yaptırmayı kabul etmiyor. Bağırıp çağırıyor. İkinci bir kulak muayenesi istiyor. En sonunda zorla hastaneden uzaklaştırıp Sağlık Bakanlığı’na şikâyet ediyorlar. Filyasyon ekipleri yabancı uyruklular ya da turistler için ne kadar sıkı takip yapıyor düşünmeden edemedim doğrusu...

Diğer doktorum ise ölüm rakamlarına dair şüphe etmekte haklı olduğumuzu ama bundan dolayı sadece Sağlık Bakanlığı’nı ya da doktorları suçlamanın yanlış olduğunu söyledi çünkü yakınlarının ölüm sebebine covid 19 yazılmasın istemeyen pek çok kişi varmış. Sevdikleri insanın ayrı mezarlıklara ve salgın prosedürüne göre gömülmesine gönlü razı gelmeyenler "Aman duyulmasın" diye doktorlardan bizzat rica ediyormuş.

Yaşlı bir yakınım "Korona olursam kimseye söylemeyin. Komşularım bir daha kapımı çalmaz, arkadaşlarım benden uzaklaşır" diyordu. Toplumun çok ciddi bir bölümü hastalığını kasten gizliyor ve bu yüzden salgınla baş edemiyoruz. 12 şehirde, karantina kurallarını ihlal edip dışarı çıkanlar yurtlara yerleştirilecekmiş. Mardin'de ise koronavirüs taşıyanlara ve temas ettikleri kişilere hasta bilekliği takılmasına karar verilmiş. Bu iki uygulama da tüm ülke çapına yayılmalı, hatta hasta bilekliği yerine GPS cihazlı bileklikler takılmalı mümkünse. Yoksa "Aman bana vebalı muamelesi yapılmasın" diyerek hastalığını gizleyip sokağa çıkanlar yüzünden hepimize virüs bulaşacak.

Öne Çıkanlar