‘Çözüm Moskova’da Washington’da değil İmralı’da’

‘Çözüm Moskova’da Washington’da değil İmralı’da’
Denizli’de düzenlenen halk buluşmasında konuşan HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, “Çözüm Moskova’da, Roma’da, Washington’da değil, İmralı’dadır” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), milletvekilleri Dilan Dirayet Taşdemir ve Hüseyin Kaçmaz’ın katılımıyla Denizli’de halk buluşması gerçekleştirdi. Merkezefendi ilçesinde bulunan Esentepe pazar yerinde yapılan buluşmaya çok sayıda kişi katıldı. Halkın coşkulu olduğu buluşma miting havasında geçti.

Taşdemir, "Sizin gibi direngen, zulme meydan okuyan bir halkın temsilcileri olmaktan gurur duyuyoruz. Son 6 yıldır faşizme meydan okuyoruz. Diyorlardı ya ‘Siz bir kez daha HDP’nin adını ağzınıza alamayacaksınız.’ Bunu diyenlere Denizli’den sesleniyoruz; işte halkımız burada ve sizin faşizminize karşı meydan okuyor" dedi.

‘FAŞİZME MEYDAN OKUYORUZ’

Kobanê direnişinin yargılama konusu olamayacağını söyleyen Taşdemir, "Devam eden yargılama sürecinde Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve parti yöneticilerimiz onlara meydan okudu. ‘Siz kimsiniz, mücadelemizi yargılayamazsınız’ dediler. Sizin mücadelenizi onurluca her yerde duyurmaya devam ediyorlar. Onun için cezaevlerinde direnen arkadaşlarımıza selamlarımızı gönderiyoruz" diye konuştu.

‘ÇÖZÜM İMRALI’DA’

Kaçmaz ise, AKP-MHP iktidarı tarafından HDP’nin kapatılmak istendiğini dile getirdi. Saldırılara karşı halkın partiyi sahiplendiğini belirten Kaçmaz, "AKP-MHP iktidarı politikasını Kürt düşmanlığı üzerinden yürütüyor. Kürtleri statüsüz bırakmaya çalışıyorlar. Erdoğan’a sesleniyoruz; çare zulümde değildir. Çözüm Moskova’da, Roma’da, Washington’da değildir. Çare barışta, demokrasidedir. Çözüm İmralı ve Meclis’tedir" dedi.

Halk buluşması sanatçıların sahne almasıyla son buldu. (MA)

Öne Çıkanlar