Yerel gazeteye AKP il başkanından baskı

Yerel gazeteye AKP il başkanından baskı
CT HABER isimli yerel gazetenin AKP Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran’ı eleştirdiği için baskısının engellenmeye çalışıldığı iddia edildi.

Yerel gazete CT HABER, 13 Eylül’de AKP Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran’ı yönetime aldığı kişiler üzerinden eleştirerek, "Cumhurbaşkanı FETÖ’cülerin inlerine gireceğiz diyor Nevşehir AK Parti yönetime alıyor" başlıklı bir haber yayımladı.

Bunun üzerine Kemikkıran’ın, CT HABER gazetesinin baskısı için anlaşma yaptığı matbaaya giderek, gazetenin basılmaması konusunda baskı yaptığı ileri sürüldü. Muhalefet partileri duruma tepki gösterirken AKP'li başkan iddiaları yalanladı.

‘ESANAFI TEHDİT EDEREK AKLI SIRA İL BAŞKANLIĞI GÖREVİNİ İFA ETTİĞİNİ SANMAKTA’

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, konuya ilişkin açıklama yapan CT Haber Genel Yayın Yönetmeni Can Taşkın, Kemikkıran’a tepki gösterdi.

Kemikkıran için "artık kontrolü kaybetti" diyen Taşkın, "AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, gazete baskısı için anlaşma yaptığımız firmaya giderek, tehdit hakaret ve şantaj ile bir daha CT HABER gazetesini basmamaları gerektiğini söyledi. Eğer ki, CT HABER ile çalışmaya devam ederler ise sonunun hiç iyi olmayacağını belirterek, şehrimizdeki esnafı tehdit ederek, aklı sıra il başkanlığı görevini ifa ettiğini sanmakta" ifadelerini kullandı.

‘ANKARA'DAKİ ABİLERİNE BENZEMEYE ÇALIŞAN KEMİKKIRAN'IN BU DAVRANIŞINI ŞİDDETLE KINIYORUM’

Kemikkıran’a muhalefetten de tepki geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan, "Nevşehir AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, kendisini eleştiren CT HABER gazetesinin baskısı için anlaşma yaptığı firmaya giderek, gazetenin basılmaması konusunda baskı yapmış, Ankara’daki abilerine benzemeye çalışan AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran’ın bu davranışını şiddetle kınıyorum" dedi.

‘HADSİZLİK YAPILDI’

Konuya ilişkin açıklama yapan İYİ Parti Nevşehir İl Başkanı Ömer Ay ise "AK Parti'nin aleyhinde yayın yapan basın organlarına uyguladığı baskıları biliyoruz. Bunun gibi birçok örneğe şahidiz. Maalesef CT HABER gazetesine böyle bir hadsizlik yapıldı. AKP İl Başkanı Kemikıran’ı kınıyoruz. Basın hürdür ve hür kalmalıdır. CT HABER'in yanındayız" şeklinde konuştu.

KEMİKKIRAN: ASLA ÖYLE BİR OLAY SÖZ KONUSU DEĞİL

İddiaları yalanlayan AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran ise, "Asla öyle bir olay söz konusu değil. Bizim en ufak bir müdahalemiz olmadı. Biz bunlara göğüs geremeyeceksek, siyaset yapmayalım. Baskı yaptığımı söyleyenler de iddialarını ispat etmekle mükellef" dedi.

Öne Çıkanlar