Çubuk’ta başlayan linci yandaş sürdürüyor: ‘CHP kaşıyor’

Çubuk’ta başlayan linci yandaş sürdürüyor: ‘CHP kaşıyor’
Yandaş gazete, CHP'nin Kılıçdaroğlu'na saldırıyı ‘kaşıdığını’ öne sürdü. Saldırıya tepki gösteren kurumları ve CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu’nu da hedef gösterdi.

ARTI GERÇEK-Ankara’nın Çubuk ilçesindeki bir asker cenazesinde pazar saldırıya uğrayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve ona destek veren kurumlar yandaşların hedefinde.

Hükümete yakınlığıyla bilinen Türkiye gazetesinin internet sitesinde yer alan haberde, Kılıçdaroğlu’nun ortamı tahrik ettiği iddia edilerek, durumu ‘kaşıdığı’ ileri sürüldü.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU'NUN SÖZLERİYLE HEDEF ALDILAR

CHP’nin seçime "terör örgütünün siyasi kanadıyla kol kola girdiğini" iddia eden yandaş gazete, Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı da "tepki" olarak nitelendirdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarına paralel olarak CHP'nin HDP ile ittifak yaptığını ifade ederek saldırıyı adeta haklı gösterdi. 
 
‘SİYASİ RANT AMACIYLA CHP OLAYI KAŞIYOR’

"CHP, kendilerine tepki gösterenlere psikolojik baskı uygulayarak skandallarını örtmeye çalıştı. CHP lideri köylüleri teröristle eş değer tuttu" diye yazan kullanan Türkiye gazetesi, devamında şu ifadeleri kullandı:

"Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükûmet olmak üzere, tüm kesimlerce kınanan talihsiz saldırının ardından Kılıçdaroğlu’na yumruk atan köylünün "galeyana geldim" şeklindeki ifadesine, köy muhtarının "halk tasarlayarak yapmadı" açıklamasına rağmen CHP, olayı siyasi rant amacıyla kaşımaya çalışıyor."

‘CHP, PSİKOLOJİK BASKI UYGULAYARAK SKANDALLARINI ÖRTMEYE ÇALIŞIYOR’

Liderlerine saldırıya tepki gösteren CHP’yi ve onlara destek olan demokratik kitle örgütleri ve İstanbul Tabip Odası gibi kurumların da aralarında olduğu emek meslek örgütlerini "arka bahçeler de boş durmadı" denilerek hedef alınan haberde, CHP’nin saldırıya ilişkin psikolojik baskı uyguladığı öne sürüldü. Kılıçdaroğlu’nun saldırı sonrası yaptığı açıklamaların da "skandal" olarak nitelendirildiği haberde, şu ifadeler yer aldı:

"Seçime terör örgütünün siyasi kanadıyla kol kola giren CHP, kendilerine tepki gösterenlere psikolojik baskı uygulayarak skandallarını örtmeye kalkıştı. CHP’liler bu arada yeni skandallara imza attı. Onlardan biri olan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Akkuzulu köylülerini terörist ilan etti.

KAFTANCIOĞLU’NU, BAROYU VE TABİP ODASINI HEDEF ALDILAR

"Kim şehit olmak istiyorsa gitsin olsun" şeklindeki skandal sözleriyle çokça konuşulan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu bu sefer "Devletin yetkili kurumları koruyamıyorsa, bu saatten itibaren, İstanbul örgütü halkımız ile birlikte genel başkanımızı koruyacaktır" açıklamasıyla tepki çekti. Öte yandan CHP’nin arka bahçesi gibi çalışan kurumlar da kınama yarışına girdi. Terör örgütlerini şimdiye kadar kınamayan Türk Tabipler Birliği İstanbul Şubesi "faşizme karşı omuz omuza" diye açıklama yaparak Kılıçdaroğlu’na destek gösterisi yaptı. Ankara Barosu tüm avukatlara mesaj göndererek Kılıçdaroğlu’na sahip çıktı."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar