Çukurca ve Şırnak'ta çatışma: 1 yüzbaşı öldü, 8 yaralı var

Çukurca ve Şırnak'ta çatışma: 1 yüzbaşı öldü, 8 yaralı var
Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki PKK saldırısında 1 yüzbaşı yaşamını yitirdi, 5 asker yaralandı. Uludere'deki çatışmada ise 2 korucu ve 1 uzman çavuş yaralandı.

HABER MERKEZİ- Hakkari'nin Çukurca karayolunda askeri konvoyun geçişi sırasında PKK'liler tarafından düzenlenen roketatarlı saldırda 1 yüzbaşı yaşamını yitirirken, 5 asker ise yaralandı.  

Saat 23.30'da Hakkari-Çukurca karayolundaki Oğul Köyü yol ayrımına 1 kilometre mesafede gerçekleşen olayda PKK'li bir grup, askeri konvoyun geçişi sırasında roketli saldırı düzenledi. Saldırıda isabet alan araçlarda bulunan 1 yüzbaşı hayatını kaybetti aynı araçta bulunan 5 asker ise yaralandı.

Saldırının ardından bölgeye ambulanslar sevk edildi. Yaralıların bulunduğu ambulanslar Hakkari Devlet Hastanesi'ne gelirken, polis geniş güvenlik önlemi aldı. Güvenlik güçleri saldırıyı gerçekleştiren PKK'lileri etkisiz hale getirmek için bölgede operasyon başlattı.

ŞIRNAK'TA 3 GÜVENLİK GÖREVLİSİ YARALANDI

Şırnak'ın Uludere İlçesi yakınlarında akşam saatlerinde operasyon yürüten güvenlik güçlerine PKK'lilerin ateş açması sonucu çıkan çatışmada 2 güvenlik korucusu ve 1 uzman çavuş yaralandı.

Uludere İlçesi Hilal Beldesi ile Akduman Köyü kırsalında operasyona çıkan güvenlik güçlerine akşam saatlerinde PKK'liler tarafından ateş açıldı. Açılan ilk ateş sonucunda 2 güvenlik korucusu ve 1 uzman çavuş yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen helikopter ile hastaneye kaldırıldı. Yaralı 3 güvenlik görevlisinin durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Çatışmaların devam ettiği bölgeye takviye birlikler sevk edildi. 

Öne Çıkanlar