'Cumhurbaşkanı'na yakınım’ diyerek önüne geleni dolandırdı

'Cumhurbaşkanı'na yakınım’ diyerek önüne geleni dolandırdı
Türk Dünyası Koordinasyon Vakfı başkanı Şahin Çokyaman, 'Cumhurbaşkanlığı’na yakınım' diyerek piyasayı dolandırdıktan sonra kayıplara karıştı.

Adı 'Vurgun vakfı'na çıkan Türk Dünyası Koordinasyon Vakfı’nın başkanı Şahin Çokyaman'ın 'Cumhurbaşkanlığı’na yakınım' diyerek önüne çıkan herkesi dolandırdıktan sonra kayıplara karıştığı iddia edildi.

İktidara yakın Türkiye gazetesinin ‘Vurgun vakfı’ başlıklı haberine göre, 'Türk dünyasına yönelik çalışmalar' yapılacağı iddiasıyla 2012’de kurulan Türk Dünyası Koordinasyon Vakfı’nın (TÜKOV) başkanı Şahin Çokyaman önce kendisini ‘Cumhurbaşkanlığına yakın biri’ olarak tanıtıp piyasada adını duyurdu.

HİÇ PARA HARCAMADAN KURULTAY DÜZENLEDİ

Bu sayede hiç para ödemeden lüks harcamalar yapan Şahin Çokyaman hiç bir ücret ödemeden Ağustos ayında Kastamonu’da 'Avrasya Kurultayı' dahi düzenledi.

Kurultay için anlaştığı organizasyon şirketine kendisi için lüks otomobil, İstanbul'dan katılacaklar için de lüks minibüsler kiralatan Çokyaman'ın vurgun ağına bir medya şirketi de düştü.

Ödeme günü geldiğinde ellerindeki 600 bin liralık sözleşme, çek ve senetlerle Türk Dünyası Koordinasyon Vakfı'nı arayan firmalar telefonlarına yanıt verilmeyince vakfın Bakırköy’deki merkezinin yolunu tuttu. İnternet sitesi AKP’nin propaganda şarkısı ‘Dombra‘ ile açılan vakfın adresin de sahte olduğu anlaşıldı.

Dolandırıldıklarını anlayan firmaların başlatttığı yasal takipte vakfın mal varlığına el konulmak istendi ancak, vakfın üzerine herhangi bir malvarlığı da bulunamadı.

İlk günlerde sadece cep telefonu ile ulaşılabilen Vakıf Başkanı Çokyaman’ın ise son iki aydır telefonlarını açmadığı öğrenildi.

MAKAM ŞOFÖRÜNÜ DE 5 BİN LİRA DOLANDIRMIŞ

Dolandırılan firmalar son şoku Kastamonu'daki kurultayda Çokyaman'ın makam şoförüne ulaştıklarında yaşadı.

Makam şoförlüğünü yapan kişinin de işe alma vaadiyle beş bin lira doladırıldığını öğrenen alacaklılar şimdi Türk Dünyası Koordinasyon Vakfı Başkanı Şahin Çokyaman'a destek veren kişileri araştırıyor.

OLMAYAN VAKFIN ETKİNLİKLERİ ANADOLU AJANSI VE İHA TARAFINDAN HABELEŞTİRİLMİŞ

Konferansa yönelik çıkan haberleri inceleyen alacaklılar, konferansla ve diğer etkinliklerle ilgili haberlerin Anadolu Ajansı ve İHA gibi ulusal yayın yapan resmi ajanslarda ve internet sitelerinde yer aldığını belgeledi.

İncelemelere göre, Anadolu Ajansı, TGRT ve İHA’ya dayandırılan o dönemdeki haberlerde, İbn-i Sina'nın doğum günü 17 Ağustos’ta, 200 ülkedeki bin bir hatim duasının Türk Dünyası Koordinasyon Vakfı organizasyonuyla yapılmasına da yer verilmiş. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar