Fuat Oktay, HDP'yi hedef aldı: Türkiye ile Ermenistan arasında başlayan sürece dinamit koydular

Fuat Oktay, HDP'yi hedef aldı: Türkiye ile Ermenistan arasında başlayan sürece dinamit koydular
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: TBMM çatısı altında millete iftira atmak fikir terörüdür

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yozgat Konfederasyonu tarafından düzenlenen 'Vefa İftarı' programına katıldı. Oktay, HDP Milletvekili Garo Paylan'ın Meclis'e verdiği "Ermeni Soykırımı tanınsın" teklifine dair açıklamalarda bulundu. Oktay, "HDP’yi görüyorsunuz; Sözde Ermeni soykırımı tanınsın diye milletin meclisinde millete hakaret edercesine teklif veriyorlar. TBMM çatısı altında, millete iftira atmak, fikir terörüdür. Milletin meclisinde, tarihimize kara çalmak; Türkiye ile Ermenistan arasında başlayan normalleşme sürecinin temeline dinamit koymaktır" dedi.

Sözlerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını ileterek başlayan Oktay, Türkiye'nin uluslararası sorunların çözümünde anahtar ülke olduğunu söyleyerek "Türkiye demek çözüm demektir" diye belirtti.

Türkiye ile Ermenistan arasında başlayan sürece karşı HDP’nin dinamit koyduğunu ileri süren Oktay, "Terörün kökünü kurutmak için bir taraftan sahada çabalarımızı sürdürürken, bir taraftan da terörün uzantılarıyla mücadele ediyoruz. Bu süreci baltalamak isteyenlerin sesi, bugün hem içerden hem dışardan geliyor" diye konuştu.

ABD Başkanı Joe Biden’ın soykırım mesajına tepki gösteren Oktay, "ABD Başkanı Biden’ın gaflet dolu 24 Nisan mesajını da bu vesileyle şiddetle kınıyorum. Biz yıllardır Türkiye’yi sıkıştırmanın aracı olarak kullanılan Ermeni meselesinde daima bir adım önde olduk. Konunun tartışılmasından, tezlerimize aykırı fikirlerin serbestçe dile getirilmesinden asla rahatsızlık duymadık. Sayın Cumhurbaşkanımızın sıklıkla ifade ettiği gibi hakikatin kıvılcımı, fikirlerin yasaklanmasından değil; 'müsademe-i efkardan' yani 'fikirlerin çarpışmasından' doğar. Türkiye’de bu konuda her türlü yayına ve arşive ulaşmak mümkündür. Bu anlayışla yıllardır muhataplarımıza çağrıda bulunuyoruz: Gelin, bu tartışmayı siyasetin meselesi olmaktan çıkarıp, tarihçilerin konusu haline getirelim. Gelin, acılarımızı yarıştırmayalım. Yaraları kanatmanın değil birlikte iyileştirmenin mücadelesini verelim. HDP’nin milli değerleri ayaklar altına alan tutumu, sadece sözde Ermeni soykırımı önerisiyle bitmiyor. Şanlı ordumuzun terörle mücadelesine karşı naralar atmakla meşguller…6+1’lik kaybedenler kulübü de bunlara bir kez olsun sesini çıkarıp, milletten yana tavır alamıyor. Bilakis birlikte hareket ediyorlar" dedi. 

Öne Çıkanlar