Cumhurbaşkanı Yardımcısı: Sonunu çok aşırı düşünen kahraman olamaz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı: Sonunu çok aşırı düşünen kahraman olamaz
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye’nin dış politikasındaki çıkışlar için, 'Sonunu çok aşırı düşünen kahraman olamaz' dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Anadolu Ajansı'nın 'Editör Masası' programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Haber kanallarında canlı olarak yayınlanan programdav 2019 yılını değerlendiren Oktay, bir çok sorunu ve yaşanan krizleri 'Türkiye'nin üzerinde oynanan oyunlar' olarak nitelendirdi.

Avrupa Birliği ülkelerinin mülteci sorunu ve yaptırım açıklamaları hakkındaki soruya, "'Şöyle olacak, böyle olacak' senaryolarının yazıldığı bir Türkiye, bütün bunları yırtarak 2019'dan 2020'ye girmiştir" sözleriyle yanıtladı.

Ekonomide yaşanan krize de değinen Oktay, 2019'un ciddi bir mücadele yılı olduğunu ancak siyasi iktidarın bu mücadeleden başarıyla çıktığını iddia etti.

"Türkiye, 'şunu çok iyi öğrendi' demiştik, kendisine karşı oynanmak istenen her oyuna ve kendisiyle ilgili oluşturulmak istenen her krizden ders alarak, güçlenerek çıkan bir ülke vardır. 'Türkiye'ye ne yapılmak istenirse istensin buradan da güçlenerek çıkan bir Türkiye'yi göreceksiniz' demiştik. Bugün bu oldu."

AKP iktidarının Suriye-Irak siyasetine ve Akdeniz'de doğalgaz arama çalışmalarına da değinen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, yaşananları "Zaten sonunu çok aşırı düşünen de kahraman olamaz" sözleriyle değerlendirdi:

'YAPILAN ANLAŞMALARA UYMUŞLARDIR UYMAMIŞLARDIR O AYRI KONU'

"Türkiye 2019'da, 'Ne işiniz var Suriye'de' diyenlerin kulaklarını çınlatmak için söylüyorum, kendisine hazırlanan bu planı da yırtarak çıkmıştır oradan. Yapılan anlaşmalara uymuşlardır, uymamışlardır, bu başka bir konu. Biz şunu söylüyoruz, Türkiye olarak bir şeyin altına imza attıysak, biz büyük devletiz, binlerce yıllık bir devletiz, biz buna uyarız. Dolayısıyla bu tüm konularda böyle olmuştur. Burada da biz yaptığımız anlaşmalara uyduk.

'RİSKLERİ VARSA BİZ BUNUN RİSKLERİNİ ALIRIZ'

Buradan da özellikle son dönemde Libya ile yapılan bu Münhasır Ekonomik İşbirliği Anlaşması ile birlikte burayı da yırtarak devam ettik. Buradan da yırtarak çıktık. İki şekilde yırtarak çıktık. Bir, Yunanistan'ın ve Güney Kıbrıs'ın gerek karşıdaki kıyı komşu ülkelerle yaptıkları anlaşmalar...Mısır'dır, daha önceden yapılan Lübnan, İsrail ile yapılan anlaşmalar, o çerçevede bölgedeki hidrokarbon kaynaklarını tamamen kendi çıkarları doğrultusunda kullanması ve oradaki Kuzey Kıbrıs'ta yaşayan Türk toplumunu tamamen dışlaması ve Türkiye'nin, Kuzey Kıbrıs'ın çıkarlarını yok sayacak şekildeki harekatını biz orada Fatih ve Yavuz'u göndererek, Barbaros'u göndererek, hem sismik ama onun ötesinde sondajlara girerek bir o planı yırttık. Ama bunu yaparken de şunu söylüyoruz, 'Bunun riskleri varsa biz bunun risklerini alırız.' Zaten sonunu çok aşırı düşünen de kahraman olamaz."

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar