Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısının tarihi erkene çekildi

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısının tarihi erkene çekildi
Toplantının öne çekilmesi kararının, NATO Liderler Zirvesi gerekçesiyle alındığı belirtildi.

Foto: Arşiv


Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısının tarihi NATO Liderler Zirvesi gerekçesiyle öne çekildi. Buna göre kabine 10 Haziran Perşembe günü toplanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Haziran Pazartesi günü yapılacak NATO Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere Belçika'nın başkenti Brüksel'e gidecek.

İki haftada bir gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın tarihi de zirve dolayısıyla öne çekildi. AA’nın haberine göre toplantının 10 Haziran Perşembe günü yapılması kararlaştırıldı.

SALGINDA SON DURUM ELE ALINACAK

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaji toplantının en önemli gündem maddesinin Coronavirus salgını olacağı öğrenildi. Toplantıda, ‘kademeli normalleşme’ye geçilmesinin ardından vaka ve can kaybının seyri, aşılama sürecindeki son durum ve yerli aşı çalışmalarının ele alınacağı kaydedildi.

Güvenlik konularının da görüşülmesi beklenen toplantıda, yurt içinde ve sınır ötesinde devam eden operasyonları konusunda kabinenin bilgilendirilmesi bekleniyor.

Ekonomik gelişmelerin ele alınacağı toplantıda, NATO Zirvesi öncesi dış politikaya ilişkin de değerlendirmeler yapılacağı öngörülüyor.

NATO LİDERLER ZİRVESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Belçika'nın başkenti Brüksel'deki NATO Karargahı'nda 14 Haziran'da gerçekleştirilecek NATO Liderler Zirvesi'nde ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesi planlanıyor.

Erdoğan'ın zirveye katılacak diğer liderlerle ikili görüşmeler yapması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar