Cumhurbaşkanlığı'ndan kimlik bilgilerinin sızdırıldığı iddialarına dair açıklama

Cumhurbaşkanlığı'ndan kimlik bilgilerinin sızdırıldığı iddialarına dair açıklama
Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, e-Devlet Kapısı altyapısında herhangi bir veri sızıntısına rastlanmadığını açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, e-Devlet uygulaması üzerinden veri sızıntısı olduğu iddiası ve aralarında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, MİT Başkanı Hakan Fidan’a ait olduğu iddia edilen kimlik görsellerinin sosyal medyada paylaşılması üzerine açıklama yaptı. Ofis, iddialarının gerçeği yansıtmadığını kaydederek "Yapılan detaylı kontrollerde e-Devlet Kapısı altyapısında herhangi bir veri sızıntısına rastlanmamıştır" diye belirtti.

e-Devlet Kapısı'nın vatandaşlara yönelik nüfus, Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı görseli, biyometri, aile, eğitim, çalışma veya sağlık verisi gibi verileri tutmadığı, bu verileri tutan sistemlere erişim sağlayan bir kapı niteliğinde olduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

‘SAHTE UYGULAMALARLA OLUŞTURULMUŞ GÖRSELLER’

"Servis edilen sahte Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı görsellerinin, kamuoyunca bilinen bilgiler kullanılarak sahte kimlik kartı oluşturma uygulamaları vasıtasıyla üretildiği anlaşılmaktadır. Siber güvenliğin ana öznesi bireye yönelik alınabilecek tedbirler, ulusal siber güvenliğimizin temelini oluşturmaktadır. Dijital mecraları kullanırken veri mahremiyeti ile parola ve cihaz güvenliği konularında bireyler tarafından alınacak önlemler en etkin koruma yöntemidir. Dijital altyapılarımızın güvenliği ve bireylere yönelik siber güvenlik farkındalığı çalışmalarında tüm kurumlarımız iş birliği içinde faaliyet yürütmektedir."

NE OLMUŞTU?

Gazeteci İbrahim Haskoloğlu, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, yaklaşık 2 ay önce kendisine ulaşan bir hacker grubunun E-Devlet ve devlete ait sitelerden verilerin çalındığını söylediklerini öne sürmüştü. Bu kişilerin verileri sızdırmaya devam ettiklerine dair kendisine bilgi verdiklerini ifade eden Haskoloğlu, aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MİT Başkanı Hakan Fidan’ın da dahil olduğu bazı devlet yetkililerinin kimlik kartlarının kendisiyle paylaşıldığını iddia ederek bazı görseller paylaşmıştı.

Öne Çıkanlar