Cumhuriyet 3 tekziple çıktı: Haberlerimizin arkasındayız

Cumhuriyet 3 tekziple çıktı: Haberlerimizin arkasındayız
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun haberleri nedeniyle Cumhuriyet'in birinci sayfası tekziple doldu.

Cumhuriyet gazetesine Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı  Fahrettin Altun’un Vakıflar'dan Kuzguncuk’ta 258 liraya kiraladığı araziye yaptırdığı şömine ve çardağın İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılmasına dair yapılan haberler nedeniyle birinci sayfadan üç ayrı 'tekzip' yayınlama cezası verildi. 

16 Nisan’daki "Suçüstü yakalandılar", "İşine gelmeyince terör";  17 Nisan’da "Cumhuriyet, Fahrettin Altun ile Vakıflar arasında yapılan kira sözleşmesine ulaştı"   ve "Olayların ardındaki gerçek / Hukuk önünde herkes eşittir" haberlere ceza söz konusu oldu.

Basın İlan Kurumu haberlerden dolayı da daha önce 35 günlük ilan kesme cezası verilmişti. Haberde imzası bulunan gazetecilere yönelik ise 'terör soruşturması başlatılmıştı.

'HABERLERİMİZİN ARKASINDAYIZ'

Öte yandan tekziplere ilişkin gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya, "Haberlerimizin arkasındayız" dedi. Küçükkaya sosyal medya hesabından "Değerli okurlarımız... Bugün karşınıza basın tarihine geçecek bir Cumhuriyet’le çıkıyoruz... Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un aldırdığı tekzipleri yasal zorunluluk nedeniyle yayımlıyoruz... Haberimizin arkasındayız... Gerçeklerin üstünü örtemezsiniz." yazdı.

Öne Çıkanlar