Cumhuriyet gazetesine ‘SADAT’ soruşturması

Cumhuriyet gazetesine ‘SADAT’ soruşturması
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, SADAT ile ilgili haberleri nedeniyle Cumhuriyet gazetesi yöneticileri ve yazar Işık Kansu hakkında soruşturma açtı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu, suç örgütü lideri Sedat Peker’in, El Nusra’ya silah ve malzeme taşıdığını ileri sürdüğü SADAT ile ilgili haberleri nedeniyle Cumhuriyet gazetesi yöneticileri ve Cumhuriyet yazarı Işık Kansu hakkında mart ayında soruşturma başlatıldı.

SADAT’ın suç duyurusu üzerine harekete geçen savcılık, ifade almak üzere geçen hafta tebligat yollarken, soruşturmasını, SADAT’ın suikast ve gayri nizami harp dersi verdiğine ilişkin haber ile "İktidarın SADAT sessizliği", "SADAT Soruşturulsun" başlıklı haberleri nedeniyle açtı.

Savcılığın soruşturmasına neden olan suç duyurusunda, SADAT ile ilgili şu bilgiye yer verildi: 

"Cumhurbaşkanı’nın özel ordusu, muhafız gücü, fedaisi, mayfası ve saire değildir. Silahlı bir gücü yoktur. Suikastçi yetiştirmez, fakat yurt dışındaki ülkelerin resmi makamlarının talebi üzerine, güvenlik güçlerine suikasti nasıl önleyeceğine ve ülkesi düşman tarafından işgal edilirse düşmana karşı gayri nizami usuller ile nasıl mücadele edileceğinin eğitimi verme imkanına sahiptir."

SADAT’ın suç duyurusunda, SADAT ile ilgili dile getirilen "devlet yetkilileri ve savcıların suskun olduğu" iddalarının da gerçeği yansıtmadığına değinilerek, Cumhuriyet gazetesi yöneticileri ve SADAT ile ilgili yazıları kaleme alanların "iftira, hakaret ve suç isnadı suçları başta olmak üzere, Cumhurbaşkanı’na hakaret, devlet kurumlarına saldırı" gibi suçlamalarla soruşturma açılmasını istendi.

Öne Çıkanlar