Cumhuriyet'te bir ayrılık daha: Son yazımdı

Cumhuriyet'te bir ayrılık daha: Son yazımdı
Cumhuriyet gazetesinde sular durulmuyor. Ayrılık haberlerine bugün bir yenisi daha eklendi.

Cumhuriyet gazetesinde sendikalı çalışanların işten çıkarılması ile birlikte başlayan kriz devam ediyor.

8 çalışanın sendikalaşma süreci nedeniyla işinden olduğu gazetede, istifa kararları art arda gelmişti.

Bu ayrılık kararlarına bugün bir yenisi daha eklendi.

Ekonomi gazeteciliğinin önemli isimlerinden Erdal Sağlam, Şubat 2020’de dahil olduğu Cumhuriyet’e veda etti.

Sağlam, ayrılığı sosyal medya hesabından duyurud:

"Bugünkü yazı Cumhuriyet'teki son yazımdı" diyen Sağlam, devamında şu ifadeleri kullandı: "Aykut başta olmak üzere giden arkadaşların geri dönmesini umuyordum ama olmadı.. Tüm Cumhuriyet gazetesi çalışanlarına ve okurlarına gösterdikleri yakınlık için çok teşekkür ediyorum."

ERDAL SAĞLAM KİMDİR?

1957 yılında Ankara'da doğan Erdal Sağlam, Türkiye Ortadoğu Amme İdaresi (TODAİE) Sevk ve İdare Yüksek Okulu'ndan mezun oldu.

Meslek hayatına 1984 yılında Dünya Gazetesi İstanbul Merkezi’nde başladı. 1 yıl sonra Dünya Gazetesi Ankara Bürosu muhabirliğine geçti.Sırasıyla Dünya Gazetesi Ankara Haber müdürlüğü, Hürriyet Gazetesi Ankara Ekonomi Muhabirliği, Hürriyet Gazetesi yazarlığı yaptı.

Yeni Yüzyıl Gazetesinde kısa süre Temsilci Yardımcılığından sonra Star Gazetesi kurulunca Ankara Temsilcisi oldu.Daha sonra Hürriyet Gazetesi Yazarlığı’na geri dönerken aynı zamanda CNN Türk’te ekonomi programları ve yorumları yaptı.

2004 yılında transfer oludğu Hürriyet gazetesi'nden Temmuz 2019'da ayrılan Sağlam İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nin "En iyi ekonomi muhabiri" ödülü sahibidir.

Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde "ekonomi gazeteciliği " ve "uzman gazetecilik" dersleri verdi. Evli ve 1 çocuk babasıdır.

Öne Çıkanlar