Cüneyt Arkın'dan 'Akil insanlar' açıklaması: Teklif geldi, reddettim

Cüneyt Arkın'dan 'Akil insanlar' açıklaması: Teklif geldi, reddettim
Oyuncu Cüneyt Arkın, çözüm sürecinde 'Akil İnsanlar' heyetine katılması için gelen teklifi reddettiğini söyledi. Kabul etmeyeceği rolleri sıralarken "Eşcinseli, kadını oynamam" dedi.

Yeşilçam'ın ünlü oyuncu Cüneyt Arkın, Akil İnsanlar heyetine katılması için gelen teklifi 'Haddime değil' diyerek reddettiğini açıkladı. Asla oynamayacağı rollere ilişkin konuşan Arkın, "Recep İvedik rolünü dünyayı versen oynamazdım. Ya da bir eşcinseli, bir kadını oynamam. Yaptığın işin sana yakışması lazım. Biz Anadolu çocuğuyuz" ifadelerini kullandı.

Posta Gazetesi'nden Oya Çınar'ın sorularını yanıtlayan Arkın, "Günümüzde oyunculuğun sınırları hâlâ tartışma konusu olabiliyor. Hiç asla oynamam dediğiniz bir rol var mı?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Genelde 'Hayır' demez oyuncu. Bir teklif gelince zaten başlar hayal kurmaya, o kişiyi düşünmeye. Ama mesela Recep İvedik rolünü dünyayı versen oynamazdım. Ya da bir eşcinseli, bir kadını oynamam. Yaptığın işin sana yakışması lazım. Biz Anadolu çocuğuyuz."

'KULÜP DİZİSİNDEKİ SALİH BADEMCİ’Yİ BEĞENDİM'

Daha sonra oğlu Murat Arkın'ın hatırlatması üzerine "Kulüp" dizisinde Salih Bademci’nin oyunculuğunu beğendiğini belirten Arkın, "Güzel oynamış. Duygusunu vermiş. Düşünüyorum; ben Erol Taş’la komedi bile oynadım. Romantik filmlerde oynadım, aksiyon oynadım. Daha ne olsun. Kendi adıma geride 'Ah' diyeceğim bir şey kalmamış" dedi.

'TABİİ Kİ MİLLİYETÇİYİM'

'Türk milliyetçi kimliğiyle bilinen Cüneyt Arkın' ifadesi hakkında açıklama yapan oyuncu, "Tabii ki milliyetçiyim. Nasıl olmam! Benim babam Kurtuluş Savaşı gazisi. Atatürk var ya Atatürk! Onun üzerine insan yok. Dehasının üzerine deha yok. Genel kültürü, siyasi ve askeri dehası… Ecdadımızı bilmeliyiz, tanımalıyız. Sahip çıkmalıyız" diye konuştu.

"Zaman zaman siyasi fikrini beyan eden sanatçılar eleştiriliyor. Mesela barış sürecindeki akil insanlar… Size teklif edilmemiş miydi?" sorusunu da yanıtlayan Arkın, şu ifadeleri kullandı:

"Valla insan önce kendi söküklerini dikmeyi öğrenmeli, sonra Türk halkına akıl vermeli ki yine de yanlış. Bana teklif geldi. "Türk halkına akıl vermek benim haddime değildir" dedim. Gereksiz bir şeydi, ne demek akil insan? Ben halkımı iyi tanıyorum. Yol göstermeni ister, öğüt vermeni değil. Yap demekle olmaz. Senin önce onu yapıyor olman gerek."

Öne Çıkanlar