Cüneyt Özdemir Kürdistanlı gazeteciyle yaptığı söyleşiyi yayından kaldırdı

Cüneyt Özdemir Kürdistanlı gazeteciyle yaptığı söyleşiyi yayından kaldırdı
Gazeteci Cüneyt Özdemir, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nden gazeteci Bestoon Khalid ile kendi YouTube kanalı üzerinden 9 dakikalık bir söyleşi yapmıştı.

HDP'lilere medyada uygulanan sansürü anlatırken "3 HDP'liyi programa davet etmek için aradık, hiçbiri gelmedi" diyen ancak aradığı isimlerin o an için ya toplantıda ya uçağa binmek üzereyken olduğu bilgisini paylaşmayan ve bu nedenle eleştirilen gazeteci Cüneyt Özdemir, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nden gazeteci Bestoon Khalid ile yaptığı söyleşiyi YouTube kanalından kaldırdı. Khalid yayında, Türkiye’nin Kürdistan Bölgesi'ne yaptığı operasyonlarda 6 sivilin hayatını kaybettiğini dile getirmişti.

Sansürü sosyal medya hesabından duyuran gazeteci Arif Zêrevan, "Türk medyasının simalarından Cüneyt Özdemir, kendi Youtube kanalında Kürdistan'ın Süleymaniye kentinden Bestoon Khalid ile 9 dakikalık bir söyleşi yaptı. Türk medyasına 'bilgi akışı' olmadığını söyleyen Özdemir, daha sonra Bestoon Khalidile yaptığı söyleşinin tamamını kesip attı" diyerek tepki gösterdi.

KHALİD: SANSÜR KÜRT HALKINA KARŞI

Sansürü sosyal medya hesabından doğrulayan Bestoon Khalid ise, "Sn. @ArifZerevan’e şahımda bütün Kürtlere uygulanan sansüre karşı sessiz kalmadığı ve konuyu gündeme taşıdığı için teşekkür ederim. Mesele, benim söylediklerimin kesilmesi değil, mesele topyekün bir milletin susturulmaya çalışılması ve Türkiye’de medyanın bu hale gelmiş olmasıdır" diye yazdı.

Özdemir tarafından yayından kaldırılan söyleşinin bir bölümünü sosyal medya hesabından paylaşan Khalid, TSK'nin Kürdistan Bölgesi'ne yaptığı operasyonlarda 6 sivilin hayatını kaybettiğini hatırlatarak, "Buradaki Kürtler, saldırıların PKK'ye değil de, tüm Kürtlere karşı olduğu kanaatine sahip" diye belirtiyor.

Söyleşiye Khalid'in sosyal medya hesabından paylaştığı linkten ulaşmak isteyenler, "Video kullanılamıyor! Bu video Cüneyt Özdemir tarafından gelen bir telif hakkı hak talebi nedeniyle artık kullanılamıyor" uyarısıyla karşılaşıyor.

Cüneyt Özdemir ise Twitter hesabından yaptığı açıklama ile videonun neden yayından kaldırıldığını şöyle açıkladı: "Vatandaş gazeteciliğine örnek olarak yaptığımız dünyadan bağlantıların olduğu bir yayında Türkiye'nin sınırötesi operasyonu ile ilgili sonradan 'teyit edemediğimiz' ve 'doğrulatamadığımız' bilgiler verdi. Avukatlarımızın uyarısı ile bu bölümü yayından kaldırmak zorunda kaldık." (MA)

Öne Çıkanlar