Kılıçdaroğlu: Daha çok sokakta olacağız

Kılıçdaroğlu: Daha çok sokakta olacağız
Times gazetesine konuşan CHP lideri "Daha fazla sokak protestosu yapacağız" dedi.

POLİTİKA - İngiliz Times gazetesi bugünkü başyazında 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde Türkiye’de yaşananları mercek atına aldığı geniş bir yazı yayınladı.

‘Ankara’nın Sultanı’ başlığı ile yayınlanan yazıda CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yapılan röportaja da yer verildi. Adalet Yüryüşü’nün merkeze alındığı röportajda Kılıçdaroğlu daha fazla sokak protestoları yapacaklarını söyledi. CHP Lideri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 15 Temmuz etkinliklerinde de sık sık yönelttiği eleştirilere cevap verdi. Kılıçdaroğlu, "Biz 15 Temmuz darbe girişiminin karşısındayız. Yaşananları, 'halkın demokrasi savaşı' olarak tanımlıyoruz. Ama diğer yanda bir de 'Saray'ın 15 Temmuz'u var. Saray darbe girişiminden yararlandı ve beş gün sonra olağanüstü hâl ilan etti. Biz buna 'Saray'ın darbesi' diyoruz." şeklinde konuştu.

"ÖZGÜR RUHUMLA BAŞEDEMİYORLAR"
Erdoğan’In "teröristlerle işbirliği yapıyor" suçlamalarına da cevap veren Kılıçdaroğlu, " "Terörist tanımını kabul etmiyorum, hatta buna gülüyorum. Özgür bir ruhum olduğu gerçeğiyle baş edemiyorlar. Eğer biri demokratik olmayan bir kültürden geldiyse, benim yürüyüşüme de terörist yürüyüş diyecektir." dedi.



15 TEMMUZ ETKİNLİKLERİ

Times’da yer alan makalede Erdoğan’ın söylevleri ışığında Türkiye’de yaşananlarla ilgili de dikkat çekici yorumlara yer verildi. Yazıda Erdoğan’ın 15 Temmuz etkinliklerini "destekçilerini toplama", ayrıca gözaltı ve tutuklamaları "meşrulaştırma" fırsatı olarak değerlendirdiği belirtildi.

Yazıda Erdoğandın 15 Temmuz etkinliklerini "düşmanlarının canına okumak ve gücünü artırmak için kullandığı" ifadesi yer aldı. Türkiye’nin dış politikasının müttefiklerini "alarma geçirdiğini" belirtilen yazıda "Ama bunların hiçbiri Erdoğan'ı kaygılandırmıyor. Cumhurbaşkanı Türkiye'yi düşman dış güçlerin mağduru gibi resmederek, destekçilerine onları ve Türk'ün haysiyetini ayakta tutacağını söyleyerek başarıya ulaştı". (BBC Türkçe, Artı Gerçek)

Öne Çıkanlar