Danimarka'da IŞİD zanlısı vatandaşlıktan çıkarıldı, Türkiye'ye iade edilecek

Danimarka'da IŞİD zanlısı vatandaşlıktan çıkarıldı, Türkiye'ye iade edilecek
Olası terör saldırıları düzenlemek şüphesiyle tutuklanan ve Türkiye vatandaşlığı da bulunan zanlının evinden IŞİD bayrağı çıktı.

Danimarka'da mahkeme "terör saldırısına hazırlanmaktan" suçlu bulduğu bir kişinin Danimarka vatandaşlığını iptal ederek 10 yıl hapis cezasına çarptırdı.

İstihbarat servisleri tarafından takip edilen Kopenhag doğumlu 24 yaşındaki zanlı, Nisan 2020'de silah ve mermi satın almasının hemen ardından tutuklanmıştı.

Euronews'teki habere göre, polis söz konusu kişinin evinde yaptığı aramada da IŞİD bayrağı buldu.

Frederiksberg mahkemesinden yapılan açıklamaya göre Türk vatandaşlığı da bulunan kişi cezasını tamamladıktan sonra Türkiye'ye gönderilecek.

12 yıl hapis cezası talep eden savcıya göre ismi açıklanmayan kişi "bir ya da daha fazla terör saldırısı düzenleme amacıyla silah ve mühimmat temin etme" suçlamasıyla hapis cezası aldı.

Terör saldırısının olası hedefleri konusunda bilgi verilmezken suçlu bulunan zanlının Türkiye'ye iade edilmesinin ardından Danimarka'ya girmesi de kalıcı olarak yasaklanacak.

Zanlının avukatı Rolf Gregersen savunma sırasında müvekkilinin "Türkiye'de birçok Danimarkalı'dan daha az kalmış olabileceğini" belirterek Danimarka'nın sorumluluk alıp, müvekkilinin sırtına bir damga vurarak Türkiye'ye göndermemesi gerektiğini belirtti.

Altı yıl önce Kopenhag'da meydana gelen ve iki kişinin hayatını kaybettiği çifte terör saldırısının ardından ülkenin istihbarat birimleri birçok saldırı girişimini engelledi.

Öne Çıkanlar