Davasına baktığı E.B. ile fotoğrafı çıkan hakim Hınıs’a atandı

Davasına baktığı E.B. ile fotoğrafı çıkan hakim Hınıs’a atandı
Suç örgütü lideri olarak yargılanan E.B.’nin otelinde birlikte içkili fotoğraflarla gündeme gelmesiyle ihraç edilen Manavgat Ağır Ceza Hakimi Özkan İpiv’in, Hınıs’a atandığı ortaya çıktı.

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında, örgüt lideri olarak yargılanan E.B. isimli şahıs için beraat kararı veren Manavgat Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Özkan İpiv, E.B.’yle ona ait bir otelde çektiği belirtilen içkili yemek masası fotoğrafıyla gündeme gelmişti. Fotoğrafın kamuoyuna yansımasının ardından Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından hakim İpiv, açığa alınmıştı. İpiv’in yeniden hakim olarak atandığı ortaya çıktı.

 Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre kamuoyu, eski Manavgat Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı İpiv’i yargıladığı kişiyle içki masasında çekilmiş fotoğrafıyla tanımıştı. Hakim Özkan İpiv’in, HSK’nin 19 Haziran’da 904 sayılı Adli Yargı Kararnamesi ile Erzurum’un Hınıs ilçesine hakim olarak atandığı ortaya çıktı.

 NE OLMUŞTU?

 Antalya’nın Manavgat ilçesinde 2019 yılı Aralık ayında jandarma tarafından düzenlenen operasyonda "haksız çıkar sağlamak için örgüt kurmak", "dolandırıcılık", "tefecilik yapmak", "kamu kurum ve kuruluşlarını ve tüzel kişiliklerin aracı olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" suçundan aralarında 5 yıldızlı otel sahiplerinin de bulunduğu E.B., K.B., A.B., V.B., A.R.Ö., A.A., V.E. ile M.A. yakalandı. Jandarmada işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden E.B., K.B., A.B., A.R.Ö., A.A. ile M.A tutuklanırken, V.B. ve V.E. adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Tutuklanan şüphelilerin avukatlarınca yapılan itiraz üzerine 6 şüpheli, 31 Aralık 2019’daa yurt dışına çıkış yasağı ve haftada bir imza vermek koşuluyla serbest bırakıldı. Karara karşı şikayetçilerin avukatları, Bölge Adliye Mahkemesi’nde itiraz hazırlıkları yaparken, Manavgat 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Özkan İpiv ve davada örgüt lideri olarak yargılanan E.B.’ye ait otelde aynı masada karşılıklı otururken fotoğrafı ortaya çıktı. Gizli çekilen fotoğrafta; masada içki dolu bardakların olduğu ve mahkeme başkanı İpiv’in kapalı mekanda sigara içtiği görüldü.

Söz konusu fotoğrafın kamuoyuna yansımasının ardından Özkan İpiv için, HSK Birinci Dairesi tarafından müfettiş görevlendirildi. Bir aylık soruşturmanın ardından İpiv açığa alınmıştı.

Öne Çıkanlar