David Harvey derse 'Gezi Parkı' tişörtüyle katıldı

David Harvey derse 'Gezi Parkı' tişörtüyle katıldı
Marksist sosyal bilimci Prof. David Harvey, bugün yayımlanan son çevrimiçi dersine 'Gezi Parkı' tişörtü giyerek katıldı.

Marksist sosyal bilimci Prof. David Harvey, Anti-Kapitalist Günlükler: Özgürlük, Gereklilik ve Anti-kapitalizm dersini çevrimiçi olarak verdi. 

Harvey derse üzerinde Gezi Parkı yazılı bir tişört ile katılarak Gezi davasında tutuklananlara destek verdi. 

Harvey, Gezi Parkı tişörtüyle katıldığı Anti-Kapitalist Günlükler'in bölümünde Kolombiya, Peru, Brezilya ve Fransa gibi farklı ülkelerin siyasi manzaralarındaki "umut verici" değişikliklerden bahsediyor.

Dersin bir kısmında, dünyadaki "otoriter sağcı liderlerin" o kadar da iyi durumda olmadıklarından bahseden Harvey, "Erdoğan, ülkede inanılmaz düzeyde enflasyon varken faizleri düşük tutmak gibi çılgınca fikirleriyle rezil bir karmaşanın içinde" yorumunda bulunuyor. 

NE OLMUŞTU?

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 21 Nisan tarihli duruşmada, iş insanı Osman Kavala, 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmaya teşebbüs' suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Davanın tutuksuz sanıkları Ayşe Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater Utku, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Yiğit Ali Ekmekçi ve Tayfun Kahraman hakkında ise 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmaya teşebbüse yardım' suçlamalarıyla, 18'er yıl hapis cezası veren mahkeme, tutuklanmalarına karar vermişti.

Gezi Davası avukatları müvekkillerinin tutukluluklarına itirazı İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından "İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararında usul ve yasaya aykırı bir husus tespit edilemediği" gerekçesiyle reddedilmişti.

Öne Çıkanlar