Davutoğlu: Davul AK Parti’nin omzunda, tokmak Bahçeli’nin elindedir

Davutoğlu: Davul AK Parti’nin omzunda, tokmak Bahçeli’nin elindedir
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, bu haftadan itibaren her Pazartesi günü gündeme ilişkin açıklamalarda bulunacağı bir basın toplantısı düzenleyecek.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye tepki gösteren Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Davul AK Parti’nin omzunda, tokmak Bahçeli’nin elindedir. Ve istediği gibi çalmaktadır" dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın açıklamasında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Davutoğlu, her Pazartesi günü rutin toplantılar yapacaklarını belirtti. Sözlerine, "Öncelikle Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcımız ve Manisa eski milletvekilimiz Selçuk Özdağ’a ve gazeteciler Sayın Orhan Uğuroğlu ve Afşin Hatipoğlu’na Ankara’daki yönlendirilmiş bir grup tetikçi tarafından yapılan  'sopalı ve silahlı' alçak saldırıyı sizlerin huzurunda tekrar kınıyorum" diyerek başlayan Davutoğlu, iktidarı ve iktidar ortağı MHP'yi sert sözlerle eleştirdi.

'DAVUL AK PARTİ'NİN OMZUNDA TOKMAK BAHÇELİ'NİN ELİNDEDİR'

"Davul AK Parti’nin omzunda, tokmak Bahçeli’nin elindedir. Ve istediği gibi çalmaktadır" diyen Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçtiğimizden beri siyasetin alanı daralmakta, ekonomimiz küçülmekte, demokrasimiz irtifa kaybetmekte ve hukuk devleti işlevsizleşmektedir. Bu krizden tek çıkış yolu daha fazla demokrasi iken koalisyon iktidarı açık bir şekilde ülkemizin her geçen gün demokrasiden uzaklaşmasına sebep olmaktadır. İktidar koalisyonunun küçük ortağı ise açık bir şekilde siyaseti sokağa indirmekte ve siyasal sabotajlardan medet ummaktadır. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, son zamanlarda sıklıkla asgari nezaket ve sorumluluk anlayışından uzak bir tutum içerisinde siyasi ve toplumsal barışı tehdit etmektedir.  Bu gücünü açık bir şekilde, milletin vermediği bir iradeyi AK Parti’den almış olmasından kaynaklanmaktadır.  AK Parti bu duruma dur demediği sürece de Bahçeli bu üslubunu ve tarzını sürdürecektir. Davul AK Parti’nin omzunda, tokmak Bahçeli’nin elindedir. Ve istediği gibi çalmaktadır.

'BAHÇELİ ÜLKEYİ ATEŞE ATMAKTADIR'

Son saldırıların hedefi Gelecek Partisi olsa da bu saldırıların asıl hedefi, ülkemiz, milletimiz, demokrasimiz ve ekonomimizdir. Siyasi partileri hedefe koyan, gazetecileri tehdit eden, sokaklara şiddet salan ve siyaseti kriminalize eden yaklaşımın asıl hedefi de sorumlusu da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti’dir.  Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gücünü kullanmakta, iktidar içindeki konumunu istismar ederek kişisel hesabını görmekte, ülkeyi ateşe atmaktadır."

'ERDOĞAN BİR YOL AYRIMINDADIR'

Erdoğan'ın bir yol ayrımında olduğunu söyleyen Davutoğlu, "Bahçeli ve Perinçek AK Parti ve Erdoğan’ı 'suç ortaklığına' davet etmektedir. Erdoğan ve AK Parti bir yol ayrımındadır. Eğer bu suç ortaklığını kabul ederlerse bu eski Türkiye artıkları ilk fırsatını buldukları anda en büyük darbeyi Sn. Erdoğan’a vuracaklarından emin olabilirsiniz. AK Parti bir an önce bu tehdit diliyle, bu mafya tarzıyla, bu düşman kafasıyla hareket edenlerle ne yapacağına karar vermelidir" şeklinde konuştu.

"Bu iktidar sivil ve siyasi bir iktidar olma özelliğini de kaybetmiştir" diyen Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu koalisyon iktidarı artık ciddi ve sorumlu bir yönetim sergileme kabiliyetini tamamen kaybetmiştir. Kendi yandaşlarından bir kişiye dört maaş verirken, ağzını açan her bir vatandaşa da dört terör örgütü üyeliği vermekteler. Koalisyonun büyük partisi AK Parti programını artık tamamen inkâr eder düzeye gelmiştir.

'KÜRT VATANDAŞIMIZA KAYYIM ATADILAR'

Etnik, bölgesel ve dinsel milliyetçilik ayaklarımızın altında sloganlarıyla yola çıkan AK Parti bugün eski Türkiye’nin bütün ötekileştirmelerinin şehvetli savunucusu haline gelmiştir. Milyonlarca Kürt vatandaşımıza kayyım atamışlardır, siz kendinizi yönetemezsiniz demişlerdir. Ama aynı AK Parti kendi kendisine de kayyım atamıştır,

Bugün koalisyon iktidarının vasisi 17/25 FETÖ saatinin önünde poz veren kişidir,  Bu iktidarın sözcülüğü ise Sayın Erdoğan’a kalmıştır."

'YOLSUZLUKLARA KARŞI TEMİZ SİYASET BELGESİ'

'Tam Demokrasi için Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem! teklifi ve  pandemi şartlarında Ekonomide Gelecek Modeli olmak üzere reform çerçevelerini kamuoyuna sunduklarını söyleyen Davutoğlu, 1 Şubat Pazartesi günü "Yolsuzluklara Karşı Temiz Siyaset Belgesi"ni açıklayacaklarını duyurdu.

Öne Çıkanlar