Davutoğlu: 90’ların karanlık aktörleriyle hareket eden Erdoğan’la 5 yıl daha geçmez

Davutoğlu: 90’ların karanlık aktörleriyle hareket eden Erdoğan’la 5 yıl daha geçmez
6'lı Masa'nın adayının henüz belirlenmediğini belirten Davutoğlu, Erdoğan'ın adaylığı için de Bu ülkede daha 90’ların karanlık aktörleriyle hareket eden Erdoğan’la 5 yıl geçmez” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, KARAR TV’de Taha Akyol ve Elif Çakır’ın sorularını yanıtladı

'90'LARIN KARANLI AKTÖRLERİYLE HAREKET EDEN ERDOĞAN'LA 5 YIL GEÇMEZ'

Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda önceliğin isim değil, geçiş süreci olduğunu belirten Davutoğlu, "Cumhurbaşkanı adaylığından önce geçiş sürecini konuşacağız, parlamenter sistemi, ülkenin nasıl yönetileceğini... Bunlar hallolduğu zaman isim belirlenir, o kişi de rahat edecek bu sistemle. Beraber yönetilecek çünkü." dedi. Adayın "tek adamlığı kabul etmemesi gerektiğini vurgulayan Davutoğlu "Bu bir makam meselesi değil. Bu ülkede daha 90’ların karanlık aktörleriyle hareket eden Erdoğan’la 5 yıl geçmez." değerlendirmesinde bulundu.

'KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLIĞI KONUŞULMADI'    

6'lı Masa'nın ortak aday çıkarmasının önemli olduğunu belirten Gelecek Partisi Lideri, Kılıçdaroğlu'nun olası adaylığının ise gündeme gelmediğinşi belirtti:

"6'lı Masa'dan ortak aday çıkmazsa bunun iktidarın işine geleceğine ve ittifakın toplumdaki algısına belki zarar vereceğine katılıyorum. Ama biz bu masa için çok uğraştık ve ortak aday çıkmazsa da dağılmayız. Dağılmasını da ben hiç istemem. Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olmasıyla ilgili kendisinin bize söylediği bir şey yok, konuşulmadı. Bizim konuşmalarımızı dinlerseniz, hepimizin kendi partimizin iddiasına güvendiğini görürsünüz. İddialı konuşmak ayrı şey, Cumhurbaşkanı adayı olmak ayrı şey. Hepimizle ilgili bu konuşuluyor. Bana da mesajlar geliyor adaylıkla ilgili. Ama günü geldiğinde konuşulur her şey. Erdoğan’ın o gücünü kullanacak kimseyi seçmeyeceğiz. Bir kişi gelecek ve herkesi kurtaracak diye bir şey yok. Bu milleti hep beraber kurtaracağız ve tek bir kişiye öyle bir güç vermeyeceğiz. Geçiş sürecinde de aşırı bir güç kullanımı felaket getirir."

'ADAYIM ERDOĞAN' AÇIKLAMASI İÇİN ÖZELEŞTİRİ

Ahmet Davutoğlu, AKP içerisindeyken yaptığı "adayım Erdoğan" açıklaması ile ilgili de özeleştiri yaptı:

"Ben öz eleştiri yapmaya da hazırım. AK Parti’den ayrılırken ikide bir önüme gelen o konuşmayı yapmazdım.Yapmakla hata yaptım. ‘Aman devlet zarar görmesin’ diye yapmıştım. Her yerde karşıma çıkarıyorlar. ‘Adayım Erdoğan’ açıklamasını yaptığımda AK Parti milletvekiliydim ben ve doğru olanın bu olduğunu düşündüm. "
"Konuşmanın böyle kullanılacağını bilemedim. Ama o günlerde parti içinde konuşan neredeyse tek kişi bendim. ‘Kol kırılır yen içinde kalır’ dedim ama onlar gittiler imzayı attılar. Cumhurbaşkanlığı Hükümeti Sistemi’ne ilişkin bakışımı, kaygılarımı paylaşmak istedim. Erdoğan beni Konya mitingine götürdü sırf ‘evet’ diyeyim diye. Demedim." 
 

Öne Çıkanlar