Davutoğlu: Dün kapımızda bekleyenler bugün bize randevu vermiyor

Davutoğlu: Dün kapımızda bekleyenler bugün bize randevu vermiyor
Davutoğlu, ticaret ve sanayi odalarını eleştirerek, 'Dün başbakan iken görüşmek için kapımızda bekleyenler şimdi randevu vermiyorlar. Bütün bunları not alıyoruz' dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin düzenlediği bir dizi gezi ve toplantı için Adana'ya geldi.

Adana'da açıklamalarda bulunan Davutoğlu, Sözcü'den Mehmet Serbes'in sorularını yanıtladı.

AKP iktidarının planladığı şer senaryosunu uygulamaya geçirdiğini savunan Davutoğlu, "Bu iktidar bir dönem daha devam ederse milli manevi değerleri bitirecek. Böylece rövanşist bir dönem başlayacak. İktidarın halkı kutuplaştırmayı bir an önce bitirmesi lazım. Türkiye bir enkaz altında. Yaşanan ekonomik ve ahlaki deprem altında kaldık. Bizler bu enkazı kaldırmak için bir aradayız. Altılı masa buluşmaları bu kutuplaşmaları bitirecek. Altılı masadaki diğer partilerle görüş ayrılıklarımız var ama bu görüşme yapmamıza engel değil. Şimdi ilkeleri konuşuyoruz. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi kuracağız. Ondan sonra diğer konuları konuşacağız. Bütün bunlar için önce güçlendirilmiş sistemi kuracağız sonra seçim sistemini konuşacağız" dedi.

'MHP YÜZDE 7'Yİ AŞAMAYACAK'

İktidarın ortakları arasında da görüş ayrılıkları olduğunu, yeni seçim yasasının MHP'yi kurtarmayacağını söyleyen Ahmet Davutoğlu, "Seçim yasası MHP'yi kurtarmak için yapıldı ama MHP yüzde 7'i aşamayacak" iddiasında bulundu. Davutoğlu, ticaret ve sanayi odalarının tavırlarını da eleştirerek, "Sanayi ve ticaret odaları çok korkak davranıyorlar. Dün başbakan iken görüşmek için kapımızda bekleyenler şimdi randevu vermiyorlar. Bütün bunları biz de not alıyoruz. İktidara geldiğimizde bunların hesabını sorarız" diye konuştu. 

Öne Çıkanlar