Davutoğlu: İhtilaflar bir kenara bırakılarak görüşmeler yapılmalı

Davutoğlu: İhtilaflar bir kenara bırakılarak görüşmeler yapılmalı
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 'İdlibte'ki olay nasıl meydana geldi açıklanmalı.'

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu İdlib'te 33 askerin yaşamını yitirmesi ile ilgili açıklama yaptı. Davutoğlu,"Olayın nasıl meydana geldiği kamuoyuna açıklanmalı" çağrısında bulundu. 

Davuıtoğlu,Aralarında Suriye'nin de bulunduğu bölge ülkeleri ile üst düzey görüşme yapılması gerektiğini belirtti. CHP'nin daha önceki görüşme çağrısına Cumhurbaşkanı Erdoğan tepki göstermişti. Hazırladıkları eylem planını siyasi partilerle de paylaşacaklarını söyleyen Davutoğlu, "Olayın nasıl meydana geldiği kamuoyuna açıklanmalı" dedi.

Davutoğlu "Ülkemizin geleceği ile ilgili kimin elinde heybesinde ne var ise o ortaya konmalı. Polemikler kırgınlıklar bir kenara konulmalı. Açıklamaların en yetkili kişilerce yapılmaması toplumda bir belirsizlik yaşanmıştır. Cumhurbaşkanı bütün siyasi parti liderleriyle bir değerlendirme toplantısı yapmalı" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, "Olayın nasıl meydana geldiği kamuoyu ile paylaşılmalı,Cumhurbaşkanı bölge liderlerini aramalı. İhtilaflar bir kenara bırakılarak görüşmeler yapılmalı. Bütün görüş ayrılıkları bir kenara bırakılarak bölge ülkeleri ile bir araya gelinmelidir. Bütün bölge ülkeleri ile derhal en üst düzeyde görüşmeler yapılmalıdır. Arap, Kürt, Nusayri kardeşlerimizle kapsamlı sivil bir diyalog başlatılmalı" dedi.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar