Davutoğlu'ndan Peker'in iddialarına ilişkin iktidara 'hesap verin' çağrısı

Davutoğlu'ndan Peker'in iddialarına ilişkin iktidara 'hesap verin' çağrısı
Davutoğlu, Peker'in iddialarına ilişki iktidara çağrıda bulunarak Güney Amerika'da içerisinde uyuşturucu madde bulunan uçakla ilgili hesap vermesi gerektiğini vurguladı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 'Anneler Konuşuyor Uyuşturucu ile Mücadele Çalıştayı 1' konulu çalıştayında; Organize suç örgütü lideri olarak tanımlanan bir kişinin narkotik trafiğin merkezinde Türkiye'yi göstererek, birçok isimle ilgili ilerice iddiada bulunmasına karşı çok ikna edici arguman ortaya konamamasından üzüntü duyduğunu ve Güney Amerika'da içerisinde uyuşturucu madde bulunan uçakla ilgili birilerinin hesap vermesi gerektiğini vurguladı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 'Anneler Konuşuyor Uyuşturucu ile Mücadele Çalıştayı 1' konulu çalıştayında konuştu.

Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

''Uyuşturucu satıcılarının kökenindeki tacirlere ulaşmadıkça bu emniyet sorunu çözülmüş olmaz. Bu küresel bir sorundur. İster kimyasal madde olsun, ister başka bir madde olsun; üretim aşamasında engelleyemediğiniz sorunun tüketim aşamasında engellenmesi mümkün olamaz. Suyun kaynağına ulaşmamız gerekir. Üretimini engelleyemiyorsan transferini engelleyeceksin.

Türkiye ile ilgili uluslararası yayınları inceliyoruz. Maalesef son bir yıl içerisinde Türkiye, Latin Amerika ülkeleri gibi anılmaya başlandı. Narkotik trafiğin merkezi bir devlet olarak görülmeye başlandı. Yabancı bir yerden Türkiye için narko-devlet tabirinden sorumluluk almış bir Başbakan olarak değil sadece, bir vatandaş olarak da büyük hicap duyuyorum.

Organize suç örgütü lideri olarak tanımlanan bir kişinin narkotik trafiğin merkezinde Türkiye'yi eleştirdiği birçok isimle ilgili ilerice iddiada bulunmasına karşı çok ikna edici arguman ortaya konamamasından üzüntü duyuyorum. Narkotik mücadelenin küresel bazda bayraktarı olmak lazım. Her kiminle ilgili iddia varsa sonuna kadar üzerine gitmek lazım.

Latin Amerika'daki görüntüdeki uçağı görünce dondum kaldım. Çünkü o küçük uçak, Turgut Özal'ın, bakanlara hizmet vermesi için aldığı uçak... O uçak el değiştiriyor ve Latin Amerika'da uyuşturucu yüklü olarak görülüyor. Diğer iddiaları bir kenara bırakalım ama geçmişte birçok Türkiye Cumhuriyeti Bakanlarını geçmişte taşımış bir uçakta uluslararası narkotik baskınında uyuşturucu yakalanmışsa işte bununla ilgili birilerinin hesap vermesi lazım ve hala bu konuda hukuki süreç tamamlanmamış. Türkiye, narkotik suçlarla ile anılan bir ülke olmamalı.

İktidar tekrar nasip olursa, Türkiye'nin adını bu tür suçlarla anılmasına izin vermeyeceğiz. Tek tek mücadele edeceğiz. Altyapının uyuşturucunun altyapısını yok etmemiz gerekir. Engelleyici tedbirler olarak metruk binalarsa metruk binalar yok edilmeli. Son adım emniyete düşüyor. Narkotik suçlar rehabilite gerektiren suçlardır.''

Öne Çıkanlar