Davutoğlu'nun danışmanı da 'Hayır' diyecek

Davutoğlu'nun danışmanı da 'Hayır' diyecek
Etyen Mahçupyan, "Bir AK Partili niye hayır der?" başlıklı yazısında gerekçelerini madde madde sıraladı.

POLİTİKA- Karar gazetesi yazarı Etyen Mahçupyan, "Bir AK Partili niye hayır der?" başlıklı bir yazı kaleme aldı ve referandumda "hayır" oyu vereceğini duyurdu.

Ahmet Davutoğlu'nun eski danışmanı Mahçupyan, Karar gazetesindeki bugünkü yazısında, "Siyasetin kimliklere ve o kimlikleri taşıyan siyasi partilere körü körüne bağlılık üzerinden şekillendiği ülkemizde, bu tutuma aykırı tavır alanlar genelde kuşkuyla karşılanırlar" ifadelerini kullandı.

Yazısına "Siyasetin kimliklere ve o kimlikleri taşıyan siyasi partilere körü körüne bağlılık üzerinden şekillendiği ülkemizde, bu tutuma aykırı tavır alanlar genelde kuşkuyla karşılanırlar. Bazen fırsatçılık yüzünden, ya da düpedüz ‘hain’ oldukları için sürüden ayrıldıkları düşünülür. Oysa insanların önemli bir yüzdesi söz konusu ‘sürü’ davranışını sahiplense, yani takım tutar gibi bir siyasi partiyi desteklese de, geride farklı bakan hatırı sayılır bir kitle bulunuyor. İnsanların sırf CHP’li oldukları için parlamenter sistemi savunmak durumunda olmaları ne denli abes ise, başkalarının sırf AK Parti’li oldukları için başkanlığı savunması da o kadar abes" sözleriyle başlayan Mahçupyan, kendisinden örnekler vererek, seçmenin niye 'Hayır' diyebileceğini yazdı. Mahçupyan gerekçelerini şöyle sıraladı:

"Bu referandumda oyum ‘Hayır’ olacak… Çünkü 1) Önerilen tasarı başkanlık sisteminin ruhuna tümüyle ters 2) Bu tasarı suistimal edilmeye açık bir tek adam düzeni getiriyor 3) Eski sistemin kötü olması bizim de kötü bir sistem getirmemizi meşru kılmıyor 4) Apaçık yanlışı doğru diye savunmak ahlaki değil ve nihayet 5) Bu yönetim modeli AK Parti’ye, muhafazakarlara ve Türkiye’ye orta vadede büyük zarar verecek…

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ
 

 

 

 

 

Öne Çıkanlar