Davutoğlu ve Babacan, bölge illerindeki Kürt siyasetçilerle görüşüyor

Davutoğlu ve Babacan, bölge illerindeki Kürt siyasetçilerle görüşüyor
Yeni parti hazırlıklarını sürdüren Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın bölge illerinde, eski AKP’li ve eski HDP’li milletvekilleri görüşmelerinin sürdüğü öğrenildi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan tarafından başbakanlık ve AKP Genel Başkanlığı görevinden alınan Ahmet Davutoğlu önümüzdeki günlerde, eski başbakan yardımcılarından Ali Babacan’ın da Aralık ayı sonunda partilerinin tabelalarını asmaları bekleniyor.

Davutoğlu ve Babacan ile ekiplerinin bölge illerinde Kürt seçmende karşılığı olduğu belirtilen AKP’li ve eski HDP’li siyasetçiler ile akademisyenlerle görüşmelerinin sürdüğü öğrenildi.

BÖLGE İLLERİNDEKİ ESKİ HDP VE AKP MİLLETVEKİLLERİYLE GÖRÜŞÜYORLAR 

Tarafsız Haber Ajansı'ndan Ferit Aslan'ın haberine göre, Davutoğlu ve ekibinin Kürt siyasetçilerle görüşmelerini açık davet şeklinde yaparken, Babacan ve ekibi görüşmelerini daha çok görüş alışverişi biçiminde yürütüyor. Ali Babacan’ın kuracağı yeni partinin tüzük ve programı için belirlediği 22 başlığı görüşmek üzere bölgedeki siyasetçi ve uzmanları davet ettiği, buluşmanın bu ay gerçekleşeceği belirtiliyor.

Diyarbakır, Ağrı, Adıyaman, Batman, Muş ve Şırnak’ta daha önce AKP İl Başkanlığı yapmış siyasetçilerin Davutoğlu ile birlikte hareket ettiği ve partide yer alacakları da gelen haberler arasında.

Diyarbakır’ın önceki dönem AKP milletvekillerinden Cuma İçten'in de Ahmet Davutoğlu’nun kuracağı partide yer alacağı belirtilirken Davutoğlu ve ekibinin görüşmelerini sürdürdüğü isimnleri yeni partiye davet ettikleri öğrenildi.

'ALTAN TAN DAVETE YANIT VERMEK İÇİN PARTİNİN KÜRT POLİTİKASININ NETLİĞE KAVUŞMASINI BEKLİYOR'

3 dönem HDP listelerinden Diyarbakır milletvekili seçilen, son seçimde SP’den İstanbul adayı olan Altan Tan’ın davet üzerine Ahmet Davutoğlu ile görüştüğü öğrenilirken, görüşmede, Altan Tan’a yeni parti için davet yapıldığı, ancak Tan’ın yeni kurulacak partinin Kürt ve dış politikası başta olmak üzere bazı konuların netliğe kavuşması için davete 'nezaketen şimdilik evet demediği' yanıtı verdiği öğrenildi.

Şimdiye kadar Ali Babacan ile bir irtibat kurmadığı öğrenilen Altan Tan’ın, Babacan’ın kurmaylarından Nihat Ergün ile de görüştüğü ve oradaki görüşmenin partiye davet şeklinden ziyade bir görüş alışverişi şeklinde geçtiği öğrenildi.

'AKP'Lİ MEHMET EMİN EKMEN, ALİ BABACAN EKİBİYLE HAREKET EDİYOR'

Haberde eski AKP Batman Milletvekili ve çözüm süreci döneminde de 'akil insanlar' heyetinde yer alan Mehmet Emin Ekmen’in, Ali Babacan’ın kuracağını açıkladığı parti ile hareket ettiği öğrenildi. Babacan ve ekibinin, bölgede toplumda karşılığı olan ve 'geçmişi temiz' eski ve yeni siyasetçilerle görüşmelerini sürdüğü de gelen haberler arasında.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar