DBB kayyımı Hizbullah'ın açtığı medrese yoluna 'özel asfalt' döktü

DBB kayyımı Hizbullah'ın açtığı medrese yoluna 'özel asfalt' döktü
Hizbullah’ın Sur ilçesi Çarıklı Mahallesi’nde açılışını yaptığı ücra arazideki medrese yolunun asfaltı, kayyım yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından döküldü.

Diyarbakır'da Hizbullah bağlantılı Alimler ve Medreseler Birliği tarafından "Şeyh Ahmed Şorşibi Külliyesi" adıyla medrese açıldı. Sur ilçesine bağlı Çarıklı Mahallesi'nde 12 Temmuz'da açılan medresenin açılışına HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Şeyhmus Tanrıkulu, 26'ncı dönem AKP Diyarbakır Milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu, İTTİHADUL ULEMA üyeleri Molla Abdülkuddus Yalçın ve Mehmet Şenlik, Molla Muhammed Tayyip Elçi, Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Araştırma Görevlisi Rıfat Ablay  ve çok sayıda kişi katıldı.

Ücra bir arazide yapılan medresenin yollarını ise kayyım atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) yaptı. Sur Belediyesi kayyımı ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Hizbullah Medresesi için yapılan yolu, "Şeyh Ahmed’e şorşibi medresesi yolu tamamlandı… Hayırlı olsun.." diyerek paylaştı.

Paylaşım yapılan fotoğraflarda Büyükşehir Belediyesi'ne ait asfaltlama makinasının asfalt döktüğü görülürken, yaklaşık 7 büyük belediye iş aracının Hizbullah Medresesi için seferber edilmesi dikkat çekti.  Kayyımın kaç kilometrelik alana asfalt döktüğü ise öğrenilemedi. (MA)

Öne Çıkanlar