DBP üyelerine, 'örgüt üyeliğinden' 22 yıl 6 ay hapis cezası

DBP üyelerine, 'örgüt üyeliğinden' 22 yıl 6 ay hapis cezası
Muş'ta DBP PM eski Üyesi Bermal Birtek ve parti üyesi Ergin Balta’ya 'örgüt üyesi olmak' ve 'örgüt propagandası yapmak' iddiasıyla 22 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

 


Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Parti Meclis (PM) eski Üyesi Bermal Birtek ve üye Ergin Balta hakkında parti çalışmaları gerekçe gösterilerek 'örgüt üyesi olmak' ve 'örgüt propagandası yapmak' iddiasıyla açılan davanın duruşması Muş 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Av. Sebahattin Göçmen, duruşmada hazır bulunurken, Sincan Cezaevi’nde tutuklu olan Birtek ve Ağrı Patnos L Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde bulunan Balta ise SEGBİS sistemiyle duruşmaya katıldı. Birtek ve Balta, üzerlerine atılı suçlamaları reddederek, beraatlarını istedi.

‘DOSYADA SOMUT DELİL YOK’

Sincan Cezaevi’nde 2 yıldır tutuklu bulunan Birtek’in avukatı Sebahattin Göçmen, müvekkilinin partisi adına yaptığı legal çalışmaların suç unsuru olarak dosyaya konulduğunu belirterek, dosyada öne sürülen suçlamalara dair tek bir somut delilin olmadığını söyledi. Göçmen, müvekkilinin beraatını talep etti. 

22 YIL 6 AY HAPİS CEZASI

Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Birtek’e 'örgüt üyesi olmak' suçlamasıyla 10 yıl 6 ay; Balta’ya ise 'örgüt üyesi olmak' suçlamasıyla 10 yıl 6 ay, "örgüt propagandası yapmak"tan da 1 yıl 6 ay hapis cezası verdi. 

‘KARARIN HUKUKLA İLGİSİ YOK’

Birtek’in babası Kasım Birtek, dosyanın siyasi saiklerle hazırlandığını ve mahkemenin verdiği kararın hukukla yakından uzaktan bir alakasının olmadığını dile getirdi. 

Öte yandan daha önce Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davada Bermal Birtek’e "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla verilen hapis cezası Yargıtay tarafından onanmıştı. (MEZOPOTAMYA AJANSI)

Öne Çıkanlar