DBP ve DTK'den KDP'ye çağrı: AKP-MHP'nin Kürt düşmanlığını meşrulaştırma politikalarına ortak olmayın

DBP ve DTK'den KDP'ye çağrı: AKP-MHP'nin Kürt düşmanlığını meşrulaştırma politikalarına ortak olmayın
Açıklamada, 'Kendi çıkarlarının diyetini Kürt halkına ve onun çocuklarına ödeten KDP'nin izlediği yol ve yöntemler AKP-MHP'yle benzerlik göstermektedir' denildi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Türkiye’nin Zap, Avaşin ve Metina’ya yönelik 17 Nisan’da başlattığı askeri operasyonlara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Türkiye'nin operasyonlarla "istediğini elde edemediği" belirtilirken "siyasi mülteciler ve sivil halka yönelik saldırılar olduğu" iddia edildi.

'KDP SALDIRILARDAN BİRİNCİ DERECEDE SORUMLUDUR'

Açıklamada, "Bu saldırılar karşısında sessiz kalan uluslararası güçler ve failleri gizleyerek sorumluluklarını perdelemeye çalışan KDP, bu saldırılardan birinci dereceden sorumludur. Kendi çıkarlarının diyetini Kürt halkına ve onun çocuklarına ödeten KDP, politik olarak izlediği yol ve yöntemler AKP-MHP zihniyetiyle benzerlik göstermekle birlikte, AKP-MHP faşizmine hizmet etmektedir. Bu durumdan zerre hicap duymayan KDP’ye buradan bir kez daha sesleniyoruz; halkımızın ortak değerlerini ayaklar altına alan bu ihanetten vazgeçin ve halkımızın yanında yer alarak AKP-MHP faşizminin Kürt düşmanlığını meşrulaştırma politikalarına ortak olmayın. Aksi taktirde Kürt halkı sizi tarihin kara sayfalarına mahkum edecektir" ifadelerine yer verildi.

'FİLİSTİN'E AĞLAYIP KÜRDÜN CENAZESİNE TAHAMMÜL EDEMEYENLER'

Tedavi gördüğü Almanya’da yaşamını yitiren 2’nci Barış Grubu üyesi Aysel Doğan’ın cenazesine dönük saldırılar ve dün Van’a getirilen Zeki Çelebi’nin cenazesinin defininin engellenmesine tepki gösterilen açıklamada, "Filistin’e ağlayıp Kürdün taziyesine tahammül edemeyenlerin çelişki ve riya siyaseti devam etmektedir. Geçmişte bu tutumu sergileyen iktidarlar tarihin çöplüğünde yerini alırken aynı akıbet sizi de bekliyor olacak" diye belirtildi.

KÜRT HALKINA 'ULUSAL BİRLİK' ÇAĞRISI

Açıklamada son olarak, "Halkımızın ortak değerlerine, kazanımlarına ve geleceğinin inşasına yönelik bu saldırıları bir kez daha lanetliyor, başta halkımız olmak üzere Kürdistani tüm parti, kurum ve demokrasi güçlerini, bu savaş ve ihanete karşı Ulusal Birlik ruhuyla, Kürtlerin kazanımlarına sahip çıkmaya ve ihanet çizgisini mahkum etmeye çağırıyoruz" denildi. (MA)

Öne Çıkanlar