DEDAŞ Batman’ı yine susuz bıraktı

DEDAŞ Batman’ı yine susuz bıraktı
Mahkeme kararı sonrası Batman belediyesi kayyım döneminden kalan elektrik borcunun yüzde 10’unu ödedi. DEDAŞ ise mahkeme kararına uymak yerine elektriği kesti.

Batman’da, kayyım döneminden kalan borçlar nedeniyle Dicle Elektrik A.Ş.’nin (DEDAŞ) elektrikleri kesmesi kenti susuz bıraktı.

Dünden bu yana yaşanan su kesintisi nedeniyle belediye ekipleri kent sakinlerinin su ihtiyacını itfaiye araçları ile karşılamaya çalıştı. Sorunun çözümü için DEDAŞ yetkilileri ile yaptıkları görüşmelerden sonuç alamayan Batman Belediyesi yetkilileri, yurttaşların "suya erişim hakkının engellendiği" gerekçesiyle "yürütmeyi durdurma" talebiyle Batman 4. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurdu. Başvuruyu değerlendiren Mahkeme, başvuruya konu olan borcun yüzde 10’unun ödenmesi koşulu ile ‘yürütmeyi durdurma’ kararı verdi.

KAMUOYU BİLGİLENDİRİLDİ

Karar üzerine Batman Belediyesi yüzde 10'a denk gelen 1 milyon 744 bin 243 TL'yi ödediğine dair makbuzu makbuzu mahkemeye sundu. Yapılan ödemeye üzerine DEDAŞ su pompalarına giden elektriği açtı ancak  bir süre sonra yeniden kesti.

Elektriğin kesilmesi ile birlikte kentte yeniden 500 bin kişi susuz kaldı.

Batman Belediyesi Eş Başkanı Dr. Mehmet Demir, elektrik kesintisini yeniden sosyal medyadan duyurarak mahkemeye kararını ve yapılan ödemeyi kamuoyu ile paylaştı. (MA)

Öne Çıkanlar