DEDAŞ'tan 5 günde 3 farklı fatura

DEDAŞ'tan 5 günde 3 farklı fatura
DEDAŞ yetkilileri, sayaçlarda yapılan yenileme sonrası faturalardan birinin 2018 yılında eksik hesaplanan kullanım bedeli olduğunu iddia etti.

DEDAŞ, Kızıltepe’de yaşayan Osman Koçhan'a 5 günde 3 farklı fatura kesti. Koçhan, "soygun" olarak nitelendirdiği durum karşısında kendisine, "2018 yılında eksik hesaplanan kullanım bedeli" gerekçesi sunulduğunu belirtti. 

Mardin’in Derik ve Kızıltepe ilçelerine bağlı onlarca kırsal mahalleye, "çiftçilerin kuyu borçları" gerekçesi ile 14 Mayıs’tan bu yana elektrik vermeyen Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ), her gün farklı bir uygulama hayata geçiriyor. DEDAŞ, Kızıltepe'nin Tepebaşı Mahallesi’nde yaşayan Osman Koçhan'nın evine, 3, 5 ve 8 Haziran tarihlerinde üç ayrı fatura gönderdi. 

2 YIL ÖNCEKİ ENERJİYE FATURA KESİLDİ

Ahmet Kanbal'ın Mezopotamya Ajansı'nda yer alan haberine göre, DEDAŞ tarafından kesilen 8 Haziran tarihli faturanın Mayıs-Haziran dönemine ait borç, 5 Haziran’da kesilen 188,60 TL değerindeki faturanın 7 Mayıs - 4 Haziran 2018 tarihleri arasında kullanılan enerji bedeline ait olduğu öğrenildi. 2018 yılına ait olarak gösterilen fatura bedelinin son ödeme tarihi 22 Haziran 2020 olarak yazıldı. Yine, 3 Haziran'da kesilen 191,40 TL tutarındaki faturanın ise, 9 Temmuz - 27 Temmuz 2018 tarihleri arasındaki enerji kulanım bedeli olduğu faturaya yansıtıldı. Bu faturanın da son ödeme tarihi 18 Haziran 2020 olarak yazıldı.

Peş peşe gelen faturalar ile şaşkına dönen Koçhan, faturaların nedenini öğrenmek için DEDAŞ’a giderek, bilgi almak istedi. DEDAŞ yetkilileri, sayaçlarda yapılan yenileme sonrası faturalardan birinin 2018 yılında eksik hesaplanan kullanım bedeli olduğunu iddia etti. Ancak, ikinci faturanın ne olduğu konusunda net bir cevap verilmedi.

‘KAFALARINA GÖRE FATURA HAZIRLIYORLAR’

Koçhan, faturalarını yıllardır otomatik ödeme talimatıyla ödendiğini aktararak, "Burada biz fatura ödemediğimiz zaman 3 gün gecikmeye girdiğinde bütün elektrikler kesiliyor. Gece ya da gündüz fark etmeden" dedi. Gelen faturalara itiraz ettiğini dile getiren Koçhan, kendisine sayaç değişikliğinden kaynaklanan bir durum olduğunun söylendiğine işaret ederek, DEDAŞ’tan detaylı bir açıklama alamadığını söyledi. DEDAŞ’ın "kafasına göre" fatura hazırladığını belirten Koçhan, 2018 yılının faturalarının 2020 yılında gönderilmesinin bir mantığı olmadığını ifade etti. 2018 yılında ödenmemiş bir faturası olmadığını kaydeden Koçhan, uygulamanın DEDAŞ’ın yaptığı elektrik kesintileri uygulamasının devamı olduğunu vurguladı.  
 
‘HAKSIZLIĞIN PEŞİNDEYİM’

Benzer durumla karşılaşan çok sayıda yurttaşın olduğunu, ancak yurttaşların tarihlere dikkat etmeden ödeme yaptığını ifade eden Koçhan, haksızlığın peşinde olduğunu ve faturaları mahkemeye taşıyacağını söyledi. Koçhan, "2018 yılına ait fatura 2020 yılında düzenlenmiş. 2020 yılının faturasını da 2022’de mi gönderecekler bana. Ya da ekstradan yeni faturalar çıkacak mı" diye sordu.
 

Öne Çıkanlar