Dedeoğulları ailesine saldıran Veli Keleş, Erdoğan'dan yardım istedi

Dedeoğulları ailesine saldıran Veli Keleş, Erdoğan'dan yardım istedi
Konya’da 7 ferdi katledilen Dedeoğulları ailesine yönelik ilk saldırıda yer alan Veli Keleş, CİMER üzerinden AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’dan yardım istedi.

Fotoğraf: Dedeoğulları ailesine yönelik ilk saldırı sonrası


Konya’nın Meram İlçesi’nde 30 Temmuz 2021’de 7 ferdi öldürülen Dedeoğulları ailesine yönelik 12 Mayıs 2021’deki ilk saldıranlar arasında bulunan Veli Keleş, Dedeoğulları ailesinin avukatlarını ve haber yapan basını Cumhurbaşkanlığı İletişim Merekezi’ne (CİMER) şikayet ederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım istedi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre ırkçı saldırıya dair ilk duruşmanın görüldüğü 14 Ocak’ta CİMER’e yazan Keleş, "Sayın Cumhurbaşkanım" sözleriyle başladığı dilekçede katliam dosyasında da sanık olarak yargılandığını belirterek, tetikçi Mehmet Altun’un kardeşinin kaynı olduğunu belirtti. Katliama dair hiçbir ilgi ve bilgisi olmadığını ileri süren Keleş, "Karşı tarafın bizim daha önce yaptığımız kavgayı ırkçı bir saldırı gibi göstermeye çalışmasını ve kamuoyunu, medyayı, hatta hukuk ve kolluk kurumlarını manipüle edişini müşahede etmekteyiz. Bizim bu davamız üzerinden çirkin planlarını dağda yapamadıklarını kamuoyu oluşturarak ve ırkçı bir olay gibi göstererek yapmaya çalışıyorlar, karşı tarafı hain terör örgütünün uzantıları sahiplendi ve davalarda medya ve gündem oluşturmak için ellerinden geleni yapıyorlar" diye yazdığı aktarıldı.

‘DEVLETİME GÜVENİYORUM, NE OLUR YARDIMCI OLUN’

Keleş, 14 Ocak’ta görülen duruşmayı kastederek, davayla ile ilgisi olmayan kişilerin devlete ve mahkemeye ağır hakaretler ve küfürler ettiğini öne sürdü. Can ve mal güvenliğinin tehlikede olduğunu iddia eden Keleş, "Bu elim cinayet olayı olduktan sonra bizi baskı ile sanık olarak yargılatmayı başardılar oysa fail ile hiç bir bağım yoktur, haksız olarak baskı ile şu ana kadar mağdur olduk, tek isteğim can güvenliğimin sağlanması ve adil yargılanmak istiyorum. Özellikle karşı taraf avukatı sosyal medya üzerinden yaptığı çağrılar ile halkı kin ve nefrete sürüklemek istemektedir, daha öncede kendisinde bu konuda şikayet ettiğimiz halde bir sonuç alamadık. Bu davayı kullanarak ülkede ırkçılık fitili ateşlemek isteniyor. Biz böyle bir şey asla yapmadık. İnançlı bir insan olarak zaten yapmamda, devletimize güveniyorum, ne olur yardımcı olun" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar