Dedeoğulları'na saldırı davasında talepler reddedildi, duruşma 1 Temmuz'a ertelendi

Dedeoğulları'na saldırı davasında talepler reddedildi, duruşma 1 Temmuz'a ertelendi
Dedeoğulları ailesinin maruz kaldığı 12 Mayıs 2021’deki ırkçı saldırıya dair görülen davada, iki dosyanın birleştirilmesi ve faillerin tutuklanmaları yönündeki talepler reddedildi.

Konya’nın Meram ilçesinde Dedeoğulları ailesinden 7 kişinin 30 Temmuz 2021’de katledilmeden önce 12 Mayıs’ta komşuları olan Keleş ve Çalık ailesi üyeleri tarafından ırkçı saldırıya maruz kalmasına dair açılan davanın 3’ncü duruşması, Konya 8’nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.  

Davada konuşan avukat Atilla Kart, tevsi tahkikat (kovuşturmanın genişletilmesi) talebinde bulundu. Tevsi tahkikat nedenlerini açıklayan Kart, bir gün önce 4’ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen katliam davasında mahkeme heyetine sunduğu dilekçenin bir örneğini mahkemeye sundu.

‘DELİLLERİ KARARTIYORSUNUZ’

Kart, yeni deliller oluşması nedeniyle de Konya 4’ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dosya ile 8 Ağır Ceza’da görülen dosyaların birleşmesi gerektiğini kaydetti. Tanık olarak dinlenen polis beyanlarına karşı da konuşan Kart, polislerin sopaları olay yeri inceleme ekibi gelmeden muhafaza altına almasına tepki göstererek, "Delilleri karartıyorsunuz" dedi. 

Kart, "Saldırganların hepsi ufak yaralarla yaralanıyor ancak Dedeoğulları ciddi yaralar alıyor. Bu bile saldırıyı doğruluyor" diye konuştu.

‘KÜRT’ÜN HUKUKUNU KORUMAK ÖNEMLİ’

Dava dosyasında tutuklu yargılanan Ali Keleş ile Lütfi Keleş’in saldırıyı üstlendiklerine dair itiraflarına dikkati çeken Kart, önemli bulgular olduğunu belirtti. Mahkemenin delillerin karartılmasına zemin sunduğunu kaydeden Kart, "İnsanın hukukunu korumak önemli devamında ise Kürt’ün hukukunu korumak önemli" ifadelerini kullandı.

Ara kararını açıklayan mahkeme başkanı, önceki celselerde yazdığı ve henüz yanıtlanmayan müzekkerelerin akıbetinin sorulmasına, dosyaların birleşmesi talebinin reddine, tutuklu yargılanan Lütfi ve Ali Keleş’in tutukluluk halinin devamı ile tutuksuz yargılanan faillerin tutuklanması yönündeki taleplerin reddine karar verdi.

Bir sonraki duruşma 1 Temmuz’a ertelendi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar