Ünlü oyuncudan 12 Eylül ve Erdal Eren paylaşımı: Ah çocuk...

Ünlü oyuncudan 12 Eylül ve Erdal Eren paylaşımı: Ah çocuk...
Ünlü oyuncu Demet Evgar, 12 Eylül'ün yıl dönümü nedeniyle bir paylaşım yaptı, 17 yaşında yaşı büyütülerek idam edilen Erdal Eren'i andı.

Ünlü oyuncu Demet Evgar, 12 Eylül faşist darbesinde yaşı büyütülerek idam edilen 17 yaşındaki Erdal Eren'i andı. Evgar, Eren için "Acın hep yüreklerde, hep taze" dedi.

Dönemin Genelkurmay Başkanı Kenan Evren öncülüğünde yapılan ve Türkiye demokrasi tarihine "kara bir leke" olarak geçen 12 Eylül 1980 askeri darbesinin üzerinden 41 yıl geçti.

7 bin kişi için idam istendi. 517 kişiye idam cezası verildi. 50 kişi idam edildi. 71 bin kişi düşünce suçundan yargılandı.

Darbe öncesinde bir askeri inzibat erini öldürdüğü iddiasıyla hüküm giyen 17 yaşındaki Erdal Eren de, 19 Mart 1980’de idama mahkûm edildi. Eren hakkındaki karar, Yargıtay tarafından iki kere iptal edilmesine rağmen, Milli Güvenlik Konseyi’nin onayıyla yaşı büyütülerek 13 Aralık 1980’de Ankara Merkez Ulucanlar Cezaevi’nde infaz edildi. Darbeci Kenan Evren’in 17 yaşında astırdığı Erdal Eren için söylediği "Asmayalım da besleyelim mi?" sözü ise hafızalardan hâlâ silinmedi.

EVGAR DA ERDAL EREN’İN UNUTULMADIĞINI DİLE GETİRDİ: ACIN HEP YÜREKLERDE

12 Eylül'ün yıl dönümünde ünlü oyuncu Demet Evgar'dan Erdal Eren ile ilgili bir paylaşım geldi.

Evgar, sosyal medya hesabından 12 Eylül etiketiyle yaptığı paylaşımda "Ah çocuk, Erdal Eren. Hep 17. Acın yüreklerde, hep taze" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar