Demir Yumruk operasyonunda yeni gelişme: Örgüt lideri Eryılmaz ile hakim Sazak'ın sevgili olduğu öğrenildi

Demir Yumruk operasyonunda yeni gelişme: Örgüt lideri Eryılmaz ile hakim Sazak'ın sevgili olduğu öğrenildi
Demir Yumruk operasyonunda tutuklanan suç örgütü lideri şüpheli Hüseyin Eryılmaz'ın İskenderun Hâkimi Cangül Sazak ile ilişkisi ortaya çıktı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü Demir Yumruk operasyonunda tutuklanan suç örgütü lideri Hüseyin Eryılmaz'ın İskenderun Hakimi Cangül Sazak ile sevgili olduğu ortaya çıktı. Eryılmaz'ın hakimlere verdiği milllonlarca rüşvet arasında, Rolex marka saat, daire ve yüklü kredi ödemeleri de yer alıyor.

Halk TV’den Seyhan Avşar’ın haberine göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü Demir Yumruk operasyonunda tutuklanan suç örgütü lideri şüpheli Hüseyin Eryılmaz’ın telefonunda inceleme yapıldı.

İncelemede İskenderun Hakimi Cangül Sazak ile Eryılmaz'ın ilişkisinin olduğu, Sazak'ın sevgilisinin davalarını takip ederek, onun istediği doğrultuda kararlar çıkardığı tespit edildi. Ayrıca Sazak’ın İskenderun İcra Hukuk Mahkemesindeki Nursan Çelik’in davacı olduğu dosya hakkında verdiği kararları sevgilisi Hüseyin Eryılmaz’a atarak, "senin için hepsi aşkım" yazdıktan sonra "karar onaylandı" diye mesaj attığı tespit edildi.

Sakarya Vergi Mahkemesi üyesi Mehmet Oflaz’ın da Eryılmaz ile ilgili olabilecek dosyalar hakkında bilgi verdiği pek çok dosyada Eryılmaz’ın isteği doğrultusunda karar çıkarttığı belirtildi.

Hâkim Cangül Sazak’ın suç örgütü lideri Eryılmaz’dan aldığı rüşvetler resmi kayıtlara şöyle girdi:

-Eryılmaz’ın, Cangül Sazak’a araba satışı yaptığı, ikilinin bu konuda mesajlaştığı ve plakayı değiştirinceye kadar "Aykut" isimli kişinin aracı kullandığı,

-Ortalama değeri 1 milyon olan Rolex marka saat aldığı, ikilinin bu "hediyeye" ilişkin WhatsApp’ta yazıştığı,

-Sazak’ın Ankara ilinde bir ev alımı konusunda Hüseyin Eryılmaz’dan talimatlar aldığı, devamında bu eve ait olduğu değerlendirilen kredi ödemesinin Eryılmaz tarafından yapıldığı tespit edildi.

İncelemede Sakarya Vergi Mahkemesi üyesi hakim Mehmet Oflaz'ın da Eryılmaz’ın iş takipçiliğini yaptığı ve karşılığında rüşvet aldığı öğrenildi. Oflaz’ın, suç örgütü liderinden aldığı rüşvetler şöyle:

Oflaz'ın, Eryılmaz ile bir arsa lokasyonu paylaşarak 500 milyon karşılığı buranın alınması gerektiğini bildirdiği, Kanlıca’da olduğu belirtilen arsanın emsal bilgilerini paylaşarak komisyon dâhil 400 milyon TL‘ye işi bitirilebileceğini söylediği,

-Oflaz’ın, İlk derece ve yüksek yargıda olduğu değerlendirilen çok sayıda hâkime "hatay kolisi" adı altında posta gönderimi için isim, adres ve telefon bilgilerini Eryılmaz ile paylaştığı, paketlerin ilgililere gönderildiği,

-Oflaz’ın eşi ve çocuklarına uçak bileti aldırdığı,

-IBAN numarasına gönderdiği Eryılmaz’ın kendisine 100 bin TL gönderdiği tespit edildi.

Öne Çıkanlar