Demirören Medya 'emekçi düşmanı' sözünden şikayetçi oldu

Demirören Medya 'emekçi düşmanı' sözünden şikayetçi oldu
DİSK Basın İş Başkanı Faruk Eren ifadeye çağrıldı: Hakaret diye niteledikleri şey emek düşmanlığı sözü.

İsa Uğur ERDOĞAN


ARTI GERÇEK-  DİSK Basın İş Sendikası Başkanı Faruk Eren sendikanın Demirören grubundan pandemi döneminde işten çıkartmalara yönelik açıklaması nedeniyle Beşiktaş Emniyet Müdürlüğü'ne ifadeye çağrıldı.

DİSK Basın İş'in Demirören Medya Grubu'na yönelik, "Sırtlarını bir 12 Eylül’e yasladılar bir AKP iktidarına. Atama ile geldiler ve Doğan Grubu’na çöktüler. Beş kuruş ödemeden medya devi oldular. Ve şimdi sanıyorlar ki orada çalışanlar köleleri, sanıyorlar ki herkes onlara boyun eğecek, sanıyorlar ki bu düzen daim olacak" sözleri hakaret olarak değerlendirilerek suç duyurusunda bulunuldu.

CNN TÜRK BİNA ÖNÜNE KONTEYNIR KOYUP, İTİRAZ EDENLERİ İŞTEN ÇIKARDI

Demirören Grubu’nun Hürriyet gazetesinden 45 gazeteciyi işten çıkarmasının ardından pandeminin en yoğun olduğu günlerde CNN Türk binası önüne konteynır koyup, kameraman ve muhabirlerin binanın içine girmesinin engellemesinin ardından itiraz eden 7 gazeteci ücretsiz izin altında işten çıkarılmıştı. 

DİSK Basın İş ise, 30 Nisan’da "Demirören Medya emekçi düşmanlığına devam ediyor!" başlıklı açıklama yayımlayarak yaşanan duruma tepki göstermişti.

Beşiktaş’ta ifade verdikten sonra görüştüğümüz Faruk Eren, "Demirören Grubu'nda işten çıkartma tehditleri ve çalışanlara yönelik baskı vardı. DİSK Basın İş olarak buna tepki gösterdik. Bu açıklama birçok internet sitesinde haber oldu" dedi.

'DEMİRÖREN GRUBUNDA NELER DÖNDÜĞÜNÜ ANLATACAĞIZ’

'Emekçi düşmanı' sözünün hakarret olarak değerlendirildiğini belirten Eren, "Bunun  üzerine Demirören Medya grubunun avukatları kendilerine hakaret edildiğini, yalan bilgiler verildiğini ileri sürerek hakkımızda şikayetçi olmuşlar.  Hakaret diye niteledikleri şey emek düşmanlığı sözü. 

Emekçi düşmanı olmadığını söylüyorlarsa iyi bir şey ama tabi. Ama  yargılanırsak mahkemede anlatacağız, bunun ne anlama geldiğini. Demirören grubunda neler döndüğünü anlatacağız. Açıklamamız da hakaret yok. Ama beş kuruş para vermeden nasıl el değiştirdiğini söylememiz, Demirören grubu içerisinde özellikle özellikle çalışanlara yönelik baskıları eleştirmemizden alınmışlar" dedi.

Öne Çıkanlar