Demirtaş'ı savunan Reyhan Yalçındağ Baydemir haftanın avukatı seçildi

Demirtaş'ı savunan Reyhan Yalçındağ Baydemir haftanın avukatı seçildi
The Times gazetesi, Reyhan Yalçındağ Baydemir'in, Selahattin Demirtaş adına AİHM'e başvuran avukatlar olduğunu hatırlattı.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde (AİHM) eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın avukatlığını yapan isimlerden olan Reyhan Yalçındağ Baydemir, İngiliz The Times gazetesi tarafından haftanın avukatı seçildi.

AİHM kararında, dava öncesi tutukluluk süresinin uzun olmasının Demirtaş'ın Türkiye'de Meclis'teki siyasi faaliyetlerde yer alamamasına neden olduğunu, bunun da ifade özgürlüğü ile seçme ve seçilme özgürlüğüne haklı olmayan müdahale anlamı taşıdığını belirtmişti.

Mahkeme, 16 Nisan 2017'de yapılan anayasa referandumu ile 24 Haziran'da yapılan cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecinde tutukluluğun uzatılmasının, demokratik bir toplumun temelinde yer alan "çoğulculuğu baltaladığına ve bağımsız siyasi tartışmaların yürütülmesini sınırladığına" hükmetmişti.

İLGİLİ HABER: AB: DEMİRTAŞ'I HÂLÂ MUHATABIMIZ OLARAK GÖRÜYORUZ

İLGİLİ HABER: DEMİRTAŞ: BU HAMLENİN PİYONU YARGIDIR

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi, Demirtaş'ın avukatlarının tahliye talebini "AİHM kararının henüz kesinleşmediği" gerekçesiyle reddetmiş, ardından Demirtaş'ın başka bir davada aldığı 4 yıl 8 aylık hapis cezasının istinaf mahkemesince onaylanmasıyla tahliyesinin önü kapanmıştı.

Avukatlar  Kerem Altiparmak, Deniz Gedik, Benan Molu, Ramazan Demir, Aygül Demirtaş ve Mahsuni Karaman'la birlikte dosyayı AİHM'e taşıyan Reyhan Yalçındağ Baydemir, The Times tarafından haftanın avukatı seçildi. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar