Demirtaş'ın avukatı: AİHM kararını içeriden öğrendiler ve yeni bir hamle yaptılar

Demirtaş'ın avukatı: AİHM kararını içeriden öğrendiler ve yeni bir hamle yaptılar
Demirtaş hakkında yeniden tuklama kararı verilmesini değerlendiren Av. Karaman 'AİHM kararını etkilemek için Demirtaş’ı kağıt üstünde tahliye ettiler. Ortada yeni bir soruşturma yok' dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında haklarında tutuklama talep edilen HDP'nin önceki dönem Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ hakkında mahkeme, tutuklama kararı verdi.

Sulh Ceza Hakimliği'nde görülen duruşmada Demirtaş tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nden Yüksekdağ da Kandıra Kapalı Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile ifade verdi. 

Mahkeme kararında, Demirtaş ve Yüksekdağ'ın " Devletin Birliği ve bütünlüğünü bozma", "Bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürmeye azmettirme", "Birden fazla kişi ile birlikte gece vaktinde suç örgütüne yarar sağlamak maksadıyla yağmaya azmettirme", "Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılmaya azmettirme" iddiaları suçlarının vasıf ve mahiyeti  kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren deliller ve fiillerin kanunda cezası olan miktarı anayasanın 19'uncu ve AİHM kararında yer alan 5'inci maddede tutuklama gerekçesi nedeniyle adli kontrol şartlarının yeterli olmayacağı nedeniyle tutuklu yargılamalarına karar olunur" ifadelerine yer verdi.

'HAMLEMİZİ YAPAR İŞİ BİTİRİRİZ-2'

Hakimin avukatların yüzüne okunması gereken kararı okumayarak gitmesi üzerine hakim hakkında tutanak tutuldu.

Tutuklama kararını değerlendiren Demirtaş'ın avukatı Mahsuni Karaman, Twitter hesabından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Demirtaş'ın tahliyesi gündeme geldiğine söylediği "Hamlemizi yapar, işi bitiririz" sözlerinin ardından Demirtaş'a başka bir davadan 4 yıl 8 ay ceza verilmesime atıfta bulunarak,  "Aihm BD (Büyük Daire) kararını etkilemek için Demirtaş’ı kağıt üstünde tahliye ettiler. BD kararını, muhtemelen "içerden" öğrendiler. Ve şimdi de tekrar tutukladılar. Ortada yeni bir soruşturma falan yok. Oyun açık ve basit: "Hamlemizi Yapar, İşi Bitiririz-2" Son söz @MutlakaKazanacağız" mesajını paylaştı.(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar