Demirtaş'ın avukatlarından CNN Türk'e: AİHM kararının yayında konuşulanlarla ilgisi yok

Demirtaş'ın avukatlarından CNN Türk'e: AİHM kararının yayında konuşulanlarla ilgisi yok
Selahattin Demirtaş'ın avukatları, CNN Türk'te AİHM'in Demirtaş'la ilgili kararının konuşulduğu programda doğru olmayan bilgiler verildiğini söyledi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) derhal serbest bırakılmasını istediği HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın avukatları CNN Türk yayınında kararla ilgili doğru olmayan bilgilerin verildiğini belirterek yayına bağlanmak istedi.

CNN Türk'te Başak Şengül'ün sunduğu "Akıl Çemberi" programında AİHM'in Selahattin Demirtaş'ın tahliye edilmesine dair kararı konuşuldu.

Demirtaş'ın avukatları programın konuklarının yanlış bilgiler verdiğine vurgu yapara programa katılmak istedi.

Twitter hesabından açıklama yapan avukat Ramazan Demir, "Yayınınızda hukukçu sıfatı ile konuşan Ruşen Gültekin açıkça yalan ve boş konuşuyor. AİHM kararının yayında konuşulanlarla ilgisi yok. Selahattin Demirtaş’ın avukatlarından herhangi birini 5 dakika yayına bağlayıp cevap hakkı tanıma cesaretini gösterir misiniz? Sadece 5 dakika cevap hakkı verirseniz anlatalım AİHM kararını. Konuklarınız da faydalanır" dedi.

Programın bazı konuklarının AİHM kararını çarpıttığını belirten avukat Mahsuni Karaman da "Cevap hakkımızı kullanmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Programın sunucusu Başak Şengül ve konuk Hulki Cevizoğlu'na seslenen Karaman, "#AkılCemberi Demirtaş’ın Ahim kararını çarpıtan konuklarınız var. Cevap hakkımızı kullanmak istiyoruz. 

Karar, sadece makul sürede yargılanmama hakkı ihlali değil. Demirtaş’ın makul şüphe olmaksızın ve siyasi saiklerle tutuklandığının tespit ve ihlali kararıdır.

Sayın Cevizoğlu, Akıl Çemberinde! makul ve adil bir tartışma istiyorsanız Moderatöre, Demirtaş’ın avukatı olarak programa bizi bağlamasını söylersiniz" dedi. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar