Demirtaş ve Mızraklı İran'daki direnişe destek vermek için saçlarını kazıttı

Demirtaş ve Mızraklı İran'daki direnişe destek vermek için saçlarını kazıttı
Mahsa Amini’nin İran’da ahlak polisi tarafından öldürülmesine yönelik bir protesto da Edirne cezaevinde tutuklu bulunan Demirtaş ve Mızraklı'dan geldi.

Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile yerine kayyım atanan Diyarbakır Belediye Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, İran rejimi tarafından katledilen Jina Mahsa Amini için saçlarını kazıttı. 

Başak Demirtaş sosyal medya hesabı üzerinde Selahattin Demirtaş ve Selçuk Mızraklı’nın mesajını paylaşarak, Amini’nin katledilmesini protesto etmek ve İran’daki direnişe destek vermek amacıyla saçlarını kazıttığı aktardı.

Konuya ilişkin yazılı açıklama yayınlayan Demirtaş şunları ifade etti:

 "Saçının teli göründü diye İran ‘ahlak polisi’ tarafından katledilen Mahsa Amini’nin acısını yüreğimizin en derininden hissediyoruz.  Baskı ve zulme karşı direnmek sadece kadınların sorumluluğu değildir. Kadınların cesurca öncülük yaptığı eşitlik ve özgürlük mücadelesine destek vermek ve İran’da özgürlük için direnen halkın yanında olduğumuzu belirtmek için hücre arkadaşım Dr. Selçuk Mızraklı ile beraber bugün saçımızı kazıttık.  Bütün zulüm, zorbalık düzenleri halkın direnişi karşısında er geç yıkılacaktır. Direnenlere bin selam olsun. Mahsa Amini’ye Allah’tan rahmet ailesine ve halkımıza başsağlığı ve sabır diliyor; selamla birlikte dayanışma duygularımızı iletiyoruz."

DEMİRTAŞ SAÇLARINI KAZITTI

Öte yandan Demirtaş bugün Küçükçekmece 23'ncü Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmasına SEGBİS’le bağlandı. Demirtaş duruşmada, İran’da ahlak polisi tarafından öldürülen ve tüm dünyada çeşitli eylemlerle protesto edilen Mehse Emini’nin katledilmesini protesto etmek için saçlarını kazıttığı görüldü.

   

Demirtaş’ın 'kamu görevlisine hakaret' suçlamasıyla yargılandığı dava bugün Küçükçekmece 23'ncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülüyor. Demirtaş'ın sanık olarak yargılanmasının nedeni ise 2015'te dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'na karşı söylediği, 'YPG Fırat’ın batısına geçecek' sözleri oldu. Bu sözler nedeniyle Selahattin Demirtaş hakkında 'kamu görevlisine hakaret' iddiasıyla iddianame hazırlanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar