Özgür Demirtaş'tan Merkez Bankası'na uyarı: Faiz indirimi yapmayın, mega enflasyonun önünü açıyorsunuz

Özgür Demirtaş'tan Merkez Bankası'na uyarı: Faiz indirimi yapmayın, mega enflasyonun önünü açıyorsunuz
Merkez Bankası'na çağrıda bulunan Ekonomist Özgür Demirtaş,  'Lütfen faiz indirimi yapmayın. Geri dönülmesi çok çok zor tahribatlar yaratıyorsunuz' dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin TBMM'deki grup toplantısında yaptığı konuşmada,  "Beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar, kusura bakmasınlar. Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam. Bu görevde olduğum sürece faizle mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim. Enflasyonla mücadelemi de sürdüreceğim" ifadelerini kullanmasının ardından, Merkez Bankası'nın faiz indirimi yapacağı yönünde beklentiler oluştu.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan Ekonomist Özgür Demirtaş,  "Lütfen faiz indirimi yapmayın. Geri dönülmesi çok çok zor tahribatlar yaratıyorsunuz" çağrısında bulundu.

'YAPMAYIN'

Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür Demirtaş açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"İnsanın uykusu gelmiyor. Lütfen faiz indirimi yapmayın. Geri dönülmesi çok çok zor tahribatlar yaratıyorsunuz. Mega enflasyonun önünü açıyorsunuz. Faiz indirimi ile malları değerlenen Zenginleri daha zengin, fakirleri daha fakir yapıyorsunuz. Gelin dönün bu yoldan. YAPMAYIN."

Öne Çıkanlar