Demirtaş'tan muhalefete 'ortak hareket etme' çağrısı: Bugün değilse ne zaman?

Demirtaş'tan muhalefete 'ortak hareket etme' çağrısı: Bugün değilse ne zaman?
'Muhalefet partilerinin genel başkanlarının, ortak basın toplantısıyla hükümeti istifaya çağırmalarının ve 7 bölgede ortak miting yaparak derhal seçim istemelerinin önünde bir engel mi var?'

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, gündemdeki gelişmelerin ardından muhalefete yönelik bir çağrı yaptı. Muhalefet partilerine halkla birlikte Türkiye’nin 7 bölgesinde 7 ortak miting yapmasını öneren Demirtaş, muhalefet partisi genel başkanlarının da bir araya gelerek hükümeti istifaya çağırmalarını önerdi. "Bunun önünde bir engel mi var?" diye soran Demirtaş, "Bugün değilse ne zaman" ifadelerini kullandı.

Dövizdeki rekor yükselişten sonra Türk Lirası’nın tarihi değer kaybetmesi sonrası, dün akşam pek çok bölgede halk sokağa çıkmış, tencere tavalarla AKP hükümetini protesto ederek istifaya çağırmıştı. Piyasalarda döviz krizi endişeyle takip edilirken, hayat pahalılığıyla boğuşan vatandaş da sokağa çıkarak iktidarın ekonomi politikalarına tepki gösterdi.

Piyasalarda ‘kara salı’ olarak tarihe adını yazdıran 23 Kasım'daki (dün) gelişmelerin ardından HDP’nin tutuklu eski liderinden muhalefete bu gelişmeler ışığında dikkat çeken bir çağrı geldi. Muhalefet partisi genel başkanlarının bir araya gelerek hükümeti istifaya çağırmalarını öneren Demirtaş, Türkiye'nin 7 bölgesinde ortak miting düzenlenmesi tavsiyesinde bulundu.

Demirtaş’ın Twitter hesabından yayınlanan açıklaması şöyle:

"Hiç değilse Meclis'te temsil edilen muhalefet partilerinin genel başkanlarının, ortak bir basın toplantısıyla hükümeti istifaya çağırmalarının ve yedi bölgede yedi ortak miting yaparak halkla birlikte derhal seçim istemelerinin önünde bir engel mi var? Bugün değilse ne zaman?"


(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar