‘Demokrasi yürüyüşü’nün finali bugün Ankara'da yapılacak

‘Demokrasi yürüyüşü’nün finali bugün Ankara'da yapılacak
HDP’nin Edirne ve Hakkari’den Ankara’ya başlattığı 'Demokrasi yürüyüşü'nün finali bugün saat 17.00’da Meclis Parkı’nda yapılacak açıklama ile son bulacak.

HDP'nin Edirne ve Hakkari’den başlattığı "Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü" bugün Ankara’da yapılacak açıklama ile son bulacak. HDP, 15 Haziran’da iki koldan başlattığı yürüyüş boyunca Edirne, İstanbul, Hakkari, Van, Batman, Diyarbakır, Antep, Urfa ve Adana’da halkla bir araya geldi. HDP, kentlerde bulunan Sivil Toplum Örgütleri (STÖ) ve meslek örgütleriyle bir dizi temaslarda bulundu.

Yürüyüşün Edirne kolu bugün HDP’li kadın seçilmişlerin tutuklu bulunduğu Kandıra Cezaevi önünde yapılan açıklama sonrası yola çıkarken, Hakkari kolu da Adana’da yapılan halk buluşması ardından yola çıkacak.

STÖ’LERİN KATILIMI BEKLENİYOR

Kandıra ve Adana’dan yola çıkan heyetler Ankara’ya gece geç saatlerde ulaşacak. Heyetler bugün Ankara’da Meclis Parkı’nda STÖ’lerin, siyasi parti temsilcilerinin katılımıyla bir açıklama yapılması bekleniyor. HDP tarafından kentte bulunan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Tabipler Birliği (TTB) ve İnsan Hakları Derneği’nin de aralarında bulunduğu sendika ve siyasi partilere açıklamaya katılmaları için davetiye gönderildi.

DEMOKRASİ İTTİFAKI ÇAĞRISI YAPILACAK

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar tarafından bir deklarasyon açıklanması beklenirken, demokrasi güçlerine de ittifak çağrısı bir kez daha yineleyecek. HDP, yürüyüş güzergahları dışında da "Demokrasi yürüyüşü" kapsamında aralarında Ankara’nın da olduğu bir çok kentte kurum ziyaretlerinde bulunarak, taleplerini paylaşmıştı.

HDP BASIN BÜROSU BİLGİLENDİRMESİ

HDP Basın Bürosu tarafından bugün yapılacak açıklamaya dair şu bilgilendirme yapıldı: "Demokratik Mücadele Programımız kapsamında 15 Haziran’da Edirne ve Hakkari’de başlattığımız Darbeye Karşı Demokrasi Yürüyüşü bugün (20 Haziran Cumartesi) Ankara’da yapılacak olan final buluşmasıyla tamamlanacaktır. Halk buluşmaları, halk toplantıları ve kurum ziyaretlerinde toplanan görüş ve öneriler saat 17:00’de Meclis Parkında yapılacak olan basın açıklamasıyla kamuoyuyla paylaşılacaktır. Eş Genel Başkanlarımız Pervin Buldan, Mithat Sancar, HDK Eş Sözcüleri İdil Uğurlu, Sedat Şenoğlu, DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, bileşen partilerimizin eşbaşkan ve sözcüleri, MYK, PM, Kadın Meclisi, Gençlik Meclisi üyelerimiz ve milletvekillerimiz katılacaktır."

Öne Çıkanlar