Demokratik Suriye Meclisi heyeti Moskova'da Lavrov'la görüştü

Demokratik Suriye Meclisi heyeti Moskova'da Lavrov'la görüştü
MSD ve Halkın İradesi Partisi, Suriye’de siyasi çözüme ilişkin bir müzakere imzaladı.

Demokratik Suriye Meclisi (MSD) heyeti, Rusya'nın başkenti Moskova'da Suriye'nin Halkın İradesi Partisi ile siyasi müzakere anlaşması imzaladıktan sonra Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüştü.

MSD Yürütme Komitesi Başkanı İlham Ehmed, MSD Eş Başkan Yardımcısı Hikmet Hebîb, Süryani Birlik Partisi Başkanı Senherîb Barsum ve MSD Mısır temsilcisi Sihanok Dibo'nun yer aldığı heyet, Halkın İradesi Partisi Başkanı Kadri Cemil ile düzenlediği ortak basın toplantısının ardından Rusya Dışişleri Bakanlığı'na geçti.

ANHA'daki habere göre, heyet burada Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüştü. Görüşmede Suriye krizinin çözümü, Cenevre'de süren Anayasa Komite görüşmeleri ve insani yardımların ele alındığı öğrenildi.

ORTAK BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİLER

Öte yandan, Suriye’de siyasi çözüme ilişkin bir müzakere imzalayan MSD Yürütme Komitesi Başkanı İlham Ehmed ile Halkın İradesi Partisi Başkanı Kadri Cemil, Moskova’da ortak basın toplantısı düzenledi. 


Kadri Cemil, MSD ile imzaladıkları anlaşmanın Suriye’de çözüm için önemli maddeleri barındırdığını söyledi. İlham Ehmed ise imzalanan müzakerenin Suriye’de çözüm için yeni bir adım olduğunu vurgulayarak, "Suriye’deki tüm tarafların askeri çözüm yerine siyasi çözüme ağırlık vermesini umut ediyoruz. Artık anlaşmazlık ve savaşa son verilmeli, göçmenlerin evlerine dönmeleri ile tutukluların serbest kalmalarının önü açılmalıdır" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar