Deniz Poyraz anısına futbol turnuvası düzenleniyor

Deniz Poyraz anısına futbol turnuvası düzenleniyor
HDP İstanbul Gençlik Meclisi’nin, İzmir il binasında katledilen Deniz Poyraz anısına 'Bağımlılığın ağlarını del' sözleriyle düzenlediği futbol turnuvasında gün içerisinde 6 takım yarıştı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Gençlik Meclisi’nin, İzmir il binasında katledilen Deniz Poyraz anısına "Bağımlılığın ağlarını del" şiarıyla düzenlediği futbol turnuvası devam ediyor. 

Eyüpsultan ilçesinde bulunan bir halı sahada devam eden turnuva kapsamında bugün 6 takım karşı karşıya geldi. Maçın oynandığı sahaya Deniz Poyraz fotoğrafı ile "Bağımlılığın ağlarını del" pankartı asıldı. Takımlar maçlara, "Toplumsal barışın yolu siyasi tutsakların özgürlüğünden geçer" pankartı ve "Deniz Poyraz ölümsüzdür" sloganları eşliğinde çıktı. 

Saygı duruşlarının ardından takımlar birbirlerine başarılar dilerken, maçı çok sayıda yurttaş izledi. Seyirciler ise sık sık "Jin Jîyan Azadi" sloganları ile oyunculara destek verdi. Takımların gol attıkları anlar sloganlar ve alkışlarla coşkulu anlara sahne oldu.

İlk maçta Brûsk Spor ile Avesta Spor karşı karşıya geldi. Brûsk Spor, Avesta Spor’u 6-2 mağlup etti. 

Ardından Torîs Spor ile Hasan Oğuz Spor takımları  karşı karşıya geldi. Hasan Oğuz Spor, Torîs Spor’u 10-7 skoru ile mağlup etti. 

Son karşılaşma ise Reel Mardin ile Karlıova Spor arasında gerçekleşti. Maç 4-4 berabere kalınca penaltılara geçildi. Penaltı atışlarında Reel Mardin Spor maçı kazandı. 

110 TAKIM YARIŞACAK

İstanbul’un 3 bölgesinde ayrı ayrı gerçekleştirilecek turnuvada 10’ar kişiden oluşan 110 takım yarışıyor.

Takımlar, kadın, erkek ve karma takımlardan oluşuyor. Eleme usulü ile devam edecek turnuva çeyrek final, yarı final ve final şeklinde 3 aşamadan oluşuyor. Kentin 3 bölgesinde ayrı ayrı gerçekleşen maçlarda 3 bölgeden turnuvada kalan ikişer takım ortak kura çekilerek, şampiyonluk için yarışacak. Bu kapsamda her gün gün iki maç yapılması ve turnuvanın yaklaşık 1 buçuk ayda tamamlanması planlanıyor. (MA)

Öne Çıkanlar