Deniz Poyraz'ın katledilmesinden 20 gün sonra 4 tanığın ifadesi alındı

Deniz Poyraz'ın katledilmesinden 20 gün sonra 4 tanığın ifadesi alındı
HDP'li Deniz Poyraz'ın katledildiği saldırının üzerinden 20 gün geçtikten sonra 4 tanığın ifadesi alındı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü binasına 17 Haziran'da gerçekleşen saldırı ve parti çalışanı Deniz Poyraz'ın katledilmesine ilişkin 20 günün ardından tanık ifadelerine başvuruldu. HDP Genel Merkezi avukatlarının soruşturmanın etkin yürütülmesine dair verdiği 2 dilekçenin ardından HDP İl Eşbaşkanı Kadir Baydur ve il yöneticileri Hacay Yılmaz, Ramazan Efendioğlu ve Derya Özgen tanık sıfatıyla Çankaya TEM Şube’de ifade verdi.

POLİSİN TUTUMU

HDP Genel Merkez avukatlarından Türkan Aslan, soruşturma savcısının şu ana kadar 4 tanığın ifadesine başvurduğunu paylaştı. Saldırının yaşandığı günden bu yana polislerin katil Onur Gencer'e müdahale etmediğini dillendirdiklerine dikkati çeken Aslan, "Tanık ifadelerinden de anlaşıldığı üzere güvenlik güçleri saldırının yıkıcı sonuçlarını ortadan kaldırmak için hiçbir çabanın sahibi olmamışlar. Katilin, işini bitirip kendiliğinden aşağı inmesi için büyük bir sabırla iş merkezinin önünde beklemişlerdir" dedi. 

SORULAR

Polislerin, Deniz Poyraz'ı katleden saldırgana "abiciğim adın ne" dediğini anımsatan Aslan, "Arkasından büyük bir şefkatle, pamuğa saracak bir tutumla iş merkezinden çıkarmışlardır. Hrant Dink'i öldüren katille boy boy fotoğraf çektiren kolluk güçlerinin görüntüleri henüz hafızamızda. Tüm canlılığını korumaktadır. Bu olayda da istihbari zaaf olup olmadığı, istihbarat alındıysa neden önlem alınmadığı, olay öncesi kapıda bulunan kolluğun neden müdahale etmediği, müdahale etmek için gelen kolluğun neden geciktiği, gecikmediyse neden olay yaşanırken müdahale etmediği gibi yanıtlanması gereken çok sayıda soru var. Bunlar araştırılmalı" diye kaydetti. Aslan, "Kolluk zamanında müdahale etmiş olsa bugün Deniz Poyraz yaşıyor olacaktı" dedi. (MA)

Öne Çıkanlar